Dosarul pretinsei deposedări de avere a doi oameni de afaceri, în care figurează numele lui Viorel Morari: PG continuă urmărirea penală

Dosarul pretinsei deposedări de avere a doi oameni de afaceri, în care figurează numele lui Viorel Morari: PG continuă urmărirea penală

Procuratura Generală dă asigurări că, începând cu luna februarie 2020 sunt întreprinse măsuri de investigații într-o cauză penală unde ar figura numele ex-procurorilor din Procuratura Anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari. Infracțiunile se referă la pretinsa deposedare de avere a doi oameni de afaceri. 

Precizările Procuraturii Generale vin după ce deputatul PAS Lilian Carp a solicitat instituției să se autosesizeze în privința pretinsei implicări a ex-procurorilor anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri.

PG informează că din februarie 2020 se investighează circumstanțele invocate prin prisma infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5) (escrocherie) , 324 alin.(3) (corupere pasivă), 325 alin.(3) (corupere activă) , 326 alin. (3) (trafic de influență) , 328 alin. (3) (abuz de serviciu) Cod penal.

Publicitate

Potrivit informațiilor, statutul de învinuit a fost atribuit în privința a două persoane. Este vorba despre un cetățean al Federației Ruse și unui ex-procuror, al cărui nume PG nu-l divulgă. Acțiunile de urmărire penală continuă, afirmă reprezenatnții instituției.

AGORA amintește că, în luna iulie curent Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale comunica că urmărirea penală în dosarul benzinăriilor „VENTO” în care este vizat fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este finalizată. Probele acumulate sunt aduse la cunoștința părților vătămate și celor învinuite, urmând ca dosarul să ajungă în instanța de judecată.

Amintim că, la finele anului trecut frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „VENTO au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Numele fraților Andrian și Igor Borș, co-proprietari ai rețelei de benzinării „VENTO”, se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat și gestionat dosare la comandă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal