Castel Mimi – un reper în turismul vinicol, recunoscut la nivel internațional și tot mai căutat de turiști din întreaga lume (INFOGRAFIC)

Castel Mimi – un reper în turismul vinicol, recunoscut la nivel internațional și tot mai căutat de turiști din întreaga lume (INFOGRAFIC)

Istoria Castel Mimi a renăscut la Bulboaca în secolul XXI. Cu fiecare zi, cu fiecare sezon viti-vinicol și cu fiecare oaspete care trece pragul castelului, locația devine un reper de turism receptor, perfect combinat cu cel vinicol, de o unicitate inegalabilă. Bijuteria arhitecturală de la Anenii Noi – Castelul Mimi – ascuns o perioadă sub faţada placată în perioada sovietică, a cunoscut în ultimele două decenii cel mai amplu proiect de restaurare. Mână în mână cu vinurile bune, realizate după vechi tradiții de familie, dar și după cele mai moderne tehnologii ale domeniului, locul a devenit unul dintre cele mai căutate repere pe harta turistică a țării. Ce realizări trece deja în istorie Castel Mimi la numai cinci ani de la inaugurarea sa, aflați, pas cu pas.

Castel Mimi – un reper în vinificație și turism

Publicitate

O valoare ce rezistă în timp

Pe cât de mult a fost încercat de istorie, pe atât de mult au încercat, compania și echipa, evenimentele întâmplate în lume în ultimii ani. Pandemia a lovit în toate domeniile de activitate ale complexului: vinificație și exportul de vinuri, turism receptor și HoReCa, evenimente private și de comunitate. Echipa Castel Mimi, care a rămas intactă și s-a mobilizat și mai mult în aceste vremuri grele, a demonstrat că planurile trasate pentru anii ce vin nu doar trebuie refăcute, dar merită triplate. Complexul s-a reinventat la toate capitolele: reorganizare internă maxim eficientă, un flux de evenimente dedicate unic în țară și condiții de găzduire și deservire din ce în ce mai diverse și mai deosebite. Astfel, în pofida tuturor intemperiilor, Castel Mimi este creator al trendurilor pe piața vinicola și vine mereu în avangarda promovării turismului rural.

...

Castel Mimi, în preferințele oficialilor străini

Castel Mimi s-a regăsit de-a lungul timpului printre reperele alese de delegațiile oficiale care ne vizitează țara, dar și grupurile de turiști care ajung la Bulboaca. Cel mai recent motiv de mândrie este Congresul Global de Turism, desfășurat la Castel. Castel Mimi a primit titlul de „cea mai mare investiție în renovarea unei vinării în zona Balcanică”, cu vinuri înalt apreciate la nivel internațional, de experți cu renume, la concursuri de specialitate. Pe 21 septembrie (a.c.) oaspeți de onoare ai complexului au fost membrii comitetului UEFA, președintele Parlamentului RM și reprezentanții UEFA, întâmpinați la Bulboaca de Iurie Trofim, proprietarul Castel Mimi. Aleksandr Ceferin, președintele UEFA, și-a lăsat semnătura pe butoiul cu vin Castel Mimi, iar legenda fotbalului mondial, Luis Figo, a apreciat înalt calitățile vinurilor din rezerva castelului.

...

Primii în finedining și Wine SPA

Pe teritoriul Castelului găsiți anul întreg ambianța deosebită a unuia dintre cele mai apreciate restaurante din Republica Moldova – Bufnița Albă. De menționat că acesta este primul restaurant din țară, situat în afara capitalei, care a promovat bucătăria fină, fiind mereu în susținerea micilor producători locali. Conceptul de fine dining a fost discret și foarte simbolic remodelat după bucătăria tradițională, cu preparatele locale, specifice zonei și atât de savuroase în forma lor modernă. Printre proiectele îndrăznețe la care mai lucrează Castel Mimi este primul Wine SPA din țară – un serviciu în construcție, care va bucura publicul cât de curând. Astfel, Castel Mimi devine unicul resort vinicol din regiune cu o diversitate maximă de servicii: de la tururile vinicole cu degustare, la servicii hoteliere și SPA tematice.

...

...

...

...

„Castel Mimi reprezintă o valoare ce rezistă în timp. Ne-am obișnuit să creăm la Castel Mimi gust și calitate, însă aceste repere sunt mereu îmbunătățite și păstrează deopotrivă amprenta timpului care a trecut și a noilor tendințe. Vă mulțumim pentru susținere și vă promitem stil și calitate în absolut toate serviciile și producție și în continuare”.

Adrian Trofim, director Castel Mimi

Autor:

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal