Campionii mondiali Irina Rîngaci, Victor Ciobanu și vicecampioana Iulia Leorda sunt premiați la Chișinău pentru succese (LIVE)

Campionii mondiali Irina Rîngaci, Victor Ciobanu și vicecampioana Iulia Leorda sunt premiați la Chișinău pentru succese (LIVE)

Campionii mondiali, sportivi ai R. Moldova, Irina Rîngaci și Victor Cioban, sunt premiați la Chișinău pentru rezultatele obținute. Ceremonia are loc în sediul Primăriei Chișinău, unde au fost invitați de primarul general Ion Ceban.

„E fenomenal când sunt astfel de exemple pentru copiii noștri. Ei trebuie să vadă și să creadă. Să învingă. Vă mulțumim și vă dorim noi medalii și succese”, a urat primarul Ion Ceban.

„Vă mulțumesc pentru atenția acordată. E important pentru noi. Am depus muncă multă, 21 de ani. Nimic nu se obține ușor azi. E frumos că ne putem reprezenta țara noastră. Nu e nimic imposibil dacă nu cedezi în fața greutăților. Ca să obținem ceva trebuie să facem sacrificii, uneori mari”, a spus campionul Victor Cioban.

Publicitate
...

„Suntem bucuroși că suntem luați în seamă. Cred că acest premiu va fi benefic să-l investim în cariera noastră de sportivi. Vreau să zic începătorilor să nu cedeze la primul obstacol. Colegii au zeci de ani de muncă ca să obțină acum rezultate”, a adăugat campioana Irina Răgaci.

...

...

La rândul lor, antrenorii și-au exprimat dorința ca în țara noastră să fie construită o bază sportivă de nivel internațional.

„Să avem o bază sportivă să putem desfășura competiții la noi acasă. Ne ducem peste hotare și demonstrăm rezultate. Dar cred că Moldova ar putea organiza un campionat european foarte bun. Dar n-avem sală”, spuun antrenorii.

...

AGORA amintește că, recent Primăria Chișinău și-a expus intenția să suțină cu premiu de 100 de mii de lei campionii mondiali, sportivi ai R. Moldova, Irina Rîngaci și Victor Cioban. Cel puțin aceasta a propus primarul capitalei Ion Ceban. Inițiativa a foste examinată în Consiliul Municipal Chișinău.

Menționăm că sportiva Irina Rîngaci a devenit prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială la lupte femenine seniori. La aceleași întreceri, sportiva Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială.

La scurt timp, țara noastră s-a mai ales cu un capion. Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 kg. În ultimul act, el l-a învins pe Zholaman Sharshenbekov din Kîrghistan, pe care, anterior, l-a învins și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Performanțele sportivilor sunt o premieră pentru R. Moldova care nu a mai avut până acum medalii de aur la întrecerile mondiale.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal