Comisia Situații Excepționale se convoacă în ședință. Slusari: „Vor să propună starea de urgență în sectorul energetic”

Comisia Situații Excepționale se convoacă în ședință. Slusari: „Vor să propună starea de urgență în sectorul energetic”

Comisia Situații Excepționale s-a convocat în ședință la 13 octombrie, începând cu ora 17:00. Principalul subiect al discuțiilor îl constituie situația asigurării R. Moldova cu gaze naturale. Mai târziua se planifică o conferință de presă a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Iar ex-deputatul Alexandru Slusari admite că va fi instituită stare de urgență în sectorul energetic.

Prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, comunică precum că membrii CSE s-au întrunit ca să discute situația pe piața gazelor naturale. Urmează ca aceștia să ia un set de măsuri în sensul depășirii crizei energetice.

La fel, Guvernul anunță conferință de presă a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, începând cu ora 18:30, cu privire la situația aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova.

Publicitate

De altă parte, fostul deputat al Platformei DA Alexandru Slusari bate un semn de alarmă. ex-parlamentarul susține că ar putea fi instituită stare de urgență în sectorul energetic. În plus, Slusari mai oferă unele informații:

„Moldova deja importă în cantități mari energia electrică din Ucraina, neavănd contract de livrare. Bănuiesc că se face acest lucru cu titlu de împrumut. Nu este clar care ar fi prețul acestei energiei. Am auzit că doar două companii din țara vecină au dat acordul să furnizeze energia electrică în cantități suplimentare, însă profită de criza noastră și propun prețuri exorbitante.

E nevoie de mai multă claritate, responsabilitate și transparență din partea guvernării. Mai ales, după conferință de presă de luni a ministrului Spânu, care ne-a asigurat că totul este sub control și nu vom avea probleme cu furnizarea resurselor energetice”, scrie Alexandru Slusari.

AGORA amintește că după deplsarea sa la Moscova, Andrei Spînu a declarat că „Indiferent de situație, noi avem deja un plan pentru orice eventualitate.” Oficialul a menționat că nu s-a întâlnit direct cu directorul „Gazprom”, Alexei Miller, din „motive obiective” și că nu are un răspuns concret în privința livrărilor de gaze de mai departe. Totuși, Spînu a ținut să sublinieze că Moldova nu va rămâne fără energie, pentru că autoritățile iau deja în calcul și rezerva de stat a țării pentru a încălzi la iarnă cetățenii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal