Curtea de Apel examinează recursul împotriva arestului la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo. Socialiștii, un grup de persoane și Rizea, în fața instituției (VIDEO)

Curtea de Apel examinează recursul împotriva arestului la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo. Socialiștii, un grup de persoane și Rizea, în fața instituției (VIDEO)

La 15 octombrie magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursul împotriva plasării în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Spiritele s-au aprins în fața instituției unde a început un protest al socialițtilor în susținerea lui Stoianoglo și un anti-manifest a fostului deputat român Cristian Rizea.

În fața Curții de Apel, mai mulți deputați ai PSRM și un grup de persoane s-au adunat pentru o manifestație în susținerea lui Alexandru Stoianoglo.  

Publicitate

„Aici suntem pentru a cere dreptate și a vedea cât costă această dreptate. Dacă dreptatea o vor face judecătorii conform legislației sau dacă va fi „po poneatem”. Cred că trebuie să ne expunem poziția în privința acestui dosar cusut cu ață albă și să cerem restabilirea dreptății și restabilirea principiilor statului de drept” a spus în fața mulțimii socialistul Vasile Bolea.

...

Oamenii au scandat „Vrem dreptate! Vrem justiție corectă!”. 

...

La scurt timp, în fața Curții de Apel a venit fostul deputat român Cristian Rizea. Acesta s-a arătat nemulțumit de protestul socialiștilor.

...

„Politicul face presiune asupra Justiției. Nu este corect. Așa au condus sistemul mafiot a lui Dodon. Vor din nou să stăpânească justiția și fac presiuni pe judecători. Stoianoglo trebuie să răspundă!”, a strigat Rizea.

În cele din urmă, la proces a venit însuși Stoianoglo. Rizea l-a întâlnit cu acuzații și cuvinte jignitoare. „Mi-ai fabricat dosarul și trebuie să răspunzi!”, striga fostul deputat român.

...

AGORA amintește că procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, este cercetat penal pentru cinci capete de acuzare. Este vorba de abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Cele cinci infracțiuni penale Stoianoglo le-ar fi comis în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

La 8 octombrie, Alexandr Stoianoglo a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. La ieșire, Stoianoglo a spus, în apărarea sa, că „merge procesul de acapărare a instituțiilor de stat”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal