Pe măsură ce traderii au devenit tot mai încrezători că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba lansarea unui fond tranzacționat la bursă, Bitcoin a ajuns la 60.000 de dolari pentru prima dată în ultimele șase luni, apropiindu-se de maximul său record, scrie Bloomberg News. Potrivit sursei citate, Bitcoin a crescut cu 4,5%, atingând cel mai ridicat nivel din 17 aprilie.
Valoarea sa a crescut cu mai mult de jumătate din 20 septembrie și este acum aproape de maximul său istoric de 64.895 de dolari.
Comisia americană pentru valori mobiliare și bursiere (SEC) urmează să permită începerea tranzacționării primului ETF american de bitcoin futures.
Mai mulți administratori de fonduri, printre care VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie și Galaxy Digital Funds, au depus cereri pentru a lansa ETF-uri de bitcoin în Statele Unite. Anul acesta au fost lansate ETF-uri cripto în Canada și în Europa.
Ce este Bitcoin-ul?
Bitcoin este o monedă digitală creată în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Numele „creatorului” Bitcoin este mai mult un pseudonim decât o persoană care a creat această monedă care a revoluționat modul în care funcționează industria financiară.
Bitcoin este un fișier, un registru care conține numele oamenilor pe o coloană și balanța portofelelor lor digitale pe cealaltă. Când ai făcut o tranzacție cu Bitcoin apari în acest fișier. Toți utilizatorii participă la monitorizarea tranzacțiilor, adică au și ei o copie a fișierului. Nu există nicio autoritate fiscală, bancă sau guvern care să supervizeze tranzacțiile.
Unul dintre principalele scopuri ale Bitcoin este evitarea unei instituții centralizate care să controleze tranzacțiile între indivizi. De aceea sistemul presupune ca fiecare utilizator să aibă o copie a fișierului. Există totuși anominitate în sistem - numele sunt de fapt numere de cont.
Vezi și aceste știri

Statele Unite, lider mondial în minarea de bitcoin

Bitcoin, în Ucraina. Deputații au votat legalizarea criptovalutei

Bitcoin, în creștere după un nou tweet al lui Elon Musk. Miliardarul spune în ce condiții Tesla ar putea începe să accepte din nou criptomoneda

Bitcoin, la un pas de a deveni monedă oficială de plată. Prima țară din lume care vrea să adopte decizia

Un pretins creator al Bitcoin cere în instanță recuperarea unor criptomonede în valoare de patru miliarde de lire sterline

Bitcoin: Avantajele și dezavantajele portofelelor digitale și cum să-ți ții economiile în siguranță

Automobilele Tesla pot fi procurate cu bitcoin începând de astăzi. Elon Musk: „Acum, puteți cumpăra”

Dosarul de corupție la administrația locală Călărași: Procurorii cer mandate de arest pentru primar, președintele de raion și un șef de direcție
