Ultimă oră! Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat: „Nu mă ascund după imunitate”

Ultimă oră! Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat: „Nu mă ascund după imunitate”

Igor Dodon a anunțat că va renunța la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă. Dodon a precizat însă că va rămâne în continuare membru al PSRM.

Dodon susține că dorește să nu fie legat de agenda parlamentară și că dorește să fie mai activ între oameni.

„Am luat decizia să refuz mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Eu știu că unii acum se bucură sau se scârbesc, dar eu dacă sincer nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Eu consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții, de aceea că decizia pe care am luat-o astăzi și am discutat-o este că Dodon Igor refuză la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. O cerere în acest sens va fi transmisă Secretariatului în următoarele zile. Această decizie a fost luată din mai multe considerente. Eu consider că rolul meu ca lider al opoziției va fi mult mai activ în afara Parlamentului cu o agendă 100% populară, din sat în sat, din casă în casă, din raion în raion, de aceea am decis să nu fiu legat de agenda parlamentară, dar începând cu momentul în care Parlamentul va lua decizia să aprobe hotărârea de parlament cu privire la renunțarea mandatului, să devin mai activ, vreau să merg în toate satele din Moldova”, a declarat Dodon.

Publicitate

Acesta a mai precizat că vrea să fie mai aproape de cetățeni și să ajute agenții economici. Al doilea motiv invocat de Dodon este legat de „atacul actualei guvernări asupra independenței procuraturii”. Dodon a declarat că „vreau să demonstrez că nu mă ascund după imunitate”.

„Eu am auzit diferite declarații, uite că e deputat, se teme. Nu am ce mă teme de ei. În momentul în care m-am dezis de imunitatea de deputat, vreți să luptă, să începeți dosare politice, începeți, am să vă arăt cum se luptă. O să vedem la cine e mai tare caracterul”, a precizat Dodon.

Al treilea motiv invocat de acesta este legat de consolidarea relațiilor economice moldo-ruse.  Acesta a acuzat guvernarea de starea în care se află acestea, susținând că guvernanții s-ar face vinovați de lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de producție rusească, în țară. 

„În această situație, practic de relațiile noastre bilaterale, nu se ocupă nimeni”, a precizat liderul PSRM.

Dodon a anunțat că va conduce Uniunea oamenilor de afaceri moldo-rusă, care este înregistrată din iunie curent. 

În context, președintele PSRM a mai anunțat că la congresul extraordinar al formațiunii din decembrie, va propune trecerea la conducerea colegială.

„Azi am avut ședința Comitetului Politic Executiv, am luat decizia și colegii m-au susținut, ca la Congresul PSRM care să o să aibă loc peste două luni să fie introdus în statutul partidului, pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial de conducere, peste două luni nu va exista funcția de președinte al PSRM, va fi un organ colegial, executiv, care va alege un secretar executiv. Am propus cinci membri, care vor alege un secretar executiv. Colegii mi-au propus să rămân în continuare președintele de onoare al PSRM, asta se va decide la Congres. Eu vreau să menționez că nu plec din partid, pentru a asigura împreună cu colegii, revenirea la guvernare”, a declarat Dodon.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, PSRM a intrat în Parlament împreună cu PCRM, formând Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor (BECS), care a câștigat 32 de mandate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal