S-a întors cu mâna goală? După o vizită de două zile în Polonia, Spînu anunță despre discuții, nu și soluții pentru criza energetică

S-a întors cu mâna goală? După o vizită de două zile în Polonia, Spînu anunță despre discuții, nu și soluții pentru criza energetică

După două zile în Polonia, Spînu anunță că în urma vizitei sale a purtat mai multe discuții, însă nu a precizat dacă a identificat vreo soluție pentru depășirea crizei energetice Acesta a precizat că a discutat cu omologul său despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia, fără a oferi însă detalii despre condițiile de livrare, prețul solicitat și volumul care ar putea fi furnizat.

Spînu a menționat că în cadrul vizitei sale din perioada 18 – 19 octombrie, desfășurată în Polonia, a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, unde a discutat despre furnizarea gazelor naturale și identificarea unor soluții de depășire a crizei actuale în Republica Moldova. Acesta a precizat că s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Președintelui Poloniei și șeful Biroului Internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt, pe care i-a informat despre situația cu care se confruntă țara noastră, astăzi, pe piața gazelor.

„M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a declarat oficialul.

Publicitate

Vicepremierul susține că a purtat discuții și cu vicepreședintele companiei de stat poloneze în domeniul gazelor naturale, Artur Cieślik, privind capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea Poloniei.

„Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră. Voi reveni cu informații actualizate, de interes, pe măsură ce avansăm în soluționarea acestei crize”, a adăugat Spînu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal