Cel de-al doilea episod al emisiunii Artizanii Gustului, o producție Klumea dedicată celor mai buni bucătari din Republica Moldova, ne prezintă istoria Irinei Fetcu. Află cum a ajuns să inventeze propriile rețete și ce demonstrație culinară de excepție a făcut pentru episodul filmat de echipa proiectului.
Irina este patisera rețelei Tucano Coffee, cea care a elaborat cu măiestrie deserturile care au ajuns să fie îndrăgite în toată lumea.
Episodul pune în lumină o istorie minunată despre muncă, dedicație și creativitate.
Așa aflăm cum Irina a ajuns să fie bucătar și să-i surprindă pe toți cu rețetele ei ingenioase. Unele dintre combinații chiar ea spune că le visează noaptea, iar dimineața le implementează și ajung să fie cele mai reușite. Așa a fost și Jamaican Coffee Cake - un desert din clătite pe bază de cafea:
„A fost o experiență mai deosebită. De mai mulți ani este deja un desert pe care, de pe piața României, nu-l putem exclude din vânzare. Oaspeții noștri atât de tare l-au îndrăgit, încât nu-l putem modifica.”
IrineaFetcu, patiseră
Talentata patiseră a răspuns la provocarea proiectului de a reinterpreta bucătăria tradițională și a creat două deserturi cât de poate de creative. Cele două rețete te duc cu gândul la copilărie și bunici.
Cu toții știm mult iubitul desert „Cușma lui Guguță”. Irina a valorificat ce e mai bun din această rețetă, ca să o pună într-o lumină nouă. A păstrat combinația savuroasă de vișină și cremă de smântână, și a cuprins-o cu grijă într-o clătită. Doar că, nu în una simplă, ci îmbogățită cu spanac.
Cea de-a doua rețetă răscolește amintiri la fel de dulci. Asta datorită gemului de ruj, care și-a făcut loc aparte în inimile noastre încă datorită bunicilor care îl foloseau la cele mai bune prăjituri.
Irina pus în valoare gemul printr-un cheesecake clasic fără coacere, combinându-l cu petale de bujor.
Descoperiți mai multe despre cele două rețete și care a fost parcursul Irinei în povestea ei de succes, urmărind episodul 2, care este deja disponibil. Vizionare plăcută!
Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.
De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.
Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.
Vezi și aceste știri

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Istoria patiseriei Be Sweet. INTERVIU cu Nadejda Cornețel

Povestea moldoveanului care a absolvit una din cele mai renumite școli de patiserie din lume. Ce au spus colegii săi despre „Cușma lui Guguță” și plăcintele moldovenești (VIDEO)

Cozonac de Paște: Trei secrete din bucătăria patiserei Maria Macari (VIDEO)

O moldoveancă, patiser într-un restaurant francez. Gătește după rețetele celebrului bucătar Paul Bocuse (VIDEO)
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
