Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”
Artizanii gustului

Cel de-al doilea episod al emisiunii Artizanii Gustului, o producție Klumea dedicată celor mai buni bucătari din Republica Moldova, ne prezintă istoria Irinei Fetcu. Află cum a ajuns să inventeze propriile rețete și ce demonstrație culinară de excepție a făcut pentru episodul filmat de echipa proiectului.

Irina este patisera rețelei Tucano Coffee, cea care a elaborat cu măiestrie deserturile care au ajuns să fie îndrăgite în toată lumea. 

Episodul pune în lumină o istorie minunată despre muncă, dedicație și creativitate.

Așa aflăm cum Irina a ajuns să fie bucătar și să-i surprindă pe toți cu rețetele ei ingenioase. Unele dintre combinații chiar ea spune că le visează noaptea, iar dimineața le implementează și ajung să fie cele mai reușite. Așa a fost și Jamaican Coffee Cake - un desert din clătite pe bază de cafea:

„A fost o experiență mai deosebită. De mai mulți ani este deja un desert pe care, de pe piața României, nu-l putem exclude din vânzare. Oaspeții noștri atât de tare l-au îndrăgit, încât nu-l putem modifica.”

IrineaFetcu, patiseră

Talentata patiseră a răspuns la provocarea proiectului de a reinterpreta bucătăria tradițională și a creat două deserturi cât de poate de creative. Cele două rețete te duc cu gândul la copilărie și bunici.

Cu toții știm mult iubitul desert „Cușma lui Guguță”. Irina a valorificat ce e mai bun din această rețetă, ca să o pună într-o lumină nouă.  A păstrat combinația savuroasă de vișină și cremă de smântână, și a cuprins-o cu grijă într-o clătită. Doar că, nu în una simplă, ci îmbogățită cu spanac.

Cea de-a doua rețetă răscolește amintiri la fel de dulci. Asta datorită gemului de ruj, care și-a făcut loc aparte în inimile noastre încă datorită bunicilor care îl foloseau la cele mai bune prăjituri.

Irina pus în valoare gemul printr-un cheesecake clasic fără coacere, combinându-l cu petale de bujor.

Descoperiți mai multe despre cele două rețete și care a fost parcursul Irinei în povestea ei de succes, urmărind episodul 2, care este deja disponibil. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Avem puterea să ne ajutăm unii pe ceilalți….

Dacă și tu crezi că ceea ce citești pe acest site sunt informații importante, atunci susține munca redacției AGORA cu un abonament digital ca să devină mai bună, să facă știri deosebite, interviuri mai interesante, articole și povești care să te facă să vrei să le recitești și să le distribui prietenilor tăi.

Mai mult, răsplătim fiecare abonat cu un set de produse locale, împachetate cu dragoste de echipa de la From the Heart Shop, astfel contribuim împreună la promovarea produselor de-acasă, din Moldova.

Devino de astăzi Susținător, Fan sau Ambasador AGORA

Vezi și aceste știri
Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Istoria patiseriei Be Sweet. INTERVIU cu Nadejda Cornețel

Istoria patiseriei Be Sweet. INTERVIU cu Nadejda Cornețel

Povestea moldoveanului care a absolvit una din cele mai renumite școli de patiserie din lume. Ce au spus colegii săi despre „Cușma lui Guguță” și plăcintele moldovenești (VIDEO)

Povestea moldoveanului care a absolvit una din cele mai renumite școli de patiserie din lume. Ce au spus colegii săi despre „Cușma lui Guguță” și plăcintele moldovenești (VIDEO)

Cozonac de Paște: Trei secrete din bucătăria patiserei Maria Macari (VIDEO)

Cozonac de Paște: Trei secrete din bucătăria patiserei Maria Macari (VIDEO)

O moldoveancă, patiser într-un restaurant francez. Gătește după rețetele celebrului bucătar Paul Bocuse (VIDEO)

O moldoveancă, patiser într-un restaurant francez. Gătește după rețetele celebrului bucătar Paul Bocuse (VIDEO)

Advertoriale
Invitro Diagnostics – de la laborator medical la Rețea de sănătate!

Invitro Diagnostics – de la laborator medical la Rețea de sănătate!

Intesa Sanpaolo, decernată cu titlul „BANCA ANULUI în ITALIA” de revista The Banker

Intesa Sanpaolo, decernată cu titlul „BANCA ANULUI în ITALIA” de revista The Banker

Dobânzi mai mici pentru bucurii mai mari! Credit de consum negarantat cu rata dobânzii de doar 9,99% la Victoriabank

Dobânzi mai mici pentru bucurii mai mari! Credit de consum negarantat cu rata dobânzii de doar 9,99% la Victoriabank

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
  • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
Cele mai populare
  • 1
    Pretinde Andrei Năstase la cârma PG? Răspunsul politicianului
  • 2
    După suspendarea alegerilor de la Bălți, Tauber propune să fie declarat caracterul captiv al statului
  • 3
    Protest în fața Parlamentului: Angajați din sistemul bugetar, nemulțumiți de anularea premiului anual. UPDATE: Deputații ies la discuții
  • 4
    Parlamentul se întrunește luni în ședință. Subiectele de pe ordinea de zi
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.