Gest de solidaritate. Cetățenii vor putea dona bani pentru familiile rămase fără apartamente în urma incendiului de la Buiucani

Gest de solidaritate. Cetățenii vor putea dona bani pentru familiile rămase fără apartamente în urma incendiului de la Buiucani

Cetățenii și agenții economici vor putea dona bani în susținerea familiilor ale căror apartamente au fost mistuite de flăcări în urma incendiului care s-a produs duminică pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani al Capitalei. Edilul Capitalei a anunțat că, în acest sens, va fi deschis un cont, fără a oferi detalii despre rechizitele bancare. 

„Cheltuielile vor fi făcute transparent și public. Avem deja mai mulți parteneri din România care au spus că vor să contribuie în acest sens”, a spus primarul. Ion Ceban a îndemnat agenții imobiliari să intervină pentru a reconstrui acoperișul clădirii. În urma incendiului, blocul a rămas deconectat de la energia electrică.

Mansarda care a fost mistuită de flăcări nu poate fi restabilită, spun specialiștii. Mai mult, ar fi vorba despre același constructor care a construit și mansarda ce a luat foc anterior, pe strada Independenții din capitală. Ambele au fost construite cu grave încălcări.

Publicitate

Fiecare familie din cele 20 care au avut de suferit în urma incendiului vor primi suma investită la procurarea apartamentului, în conformitate cu contractul. Municipalitatea va acorda și câte 50 de mii de lei pentru procurarea mobilierului. Cel mai mare apartament a fost de 25 de metri pătrați și a costat 19 mii euro.

„Pentru fiecare familie de la etajele inferioare vom acorda sume bănești după ce vom face toate evaluările. Voi propune, dacă nu va fi suficient, să intervenim la fondul de rezervă a Consiliului Municipal Chișinău și sunt sigur că vor accepta”, a spus primarul.

Pe parcursul zilei de ieri s-a făcut ordine în toată clădirea. Urmează ca etajul șase să fie evacuat, iar acoperișul să fie restabilit în totalitate.

Amintim că la stingerea incendiului au intervenit 70 de pompieri, iar unul a fost rănit. Din fericire, nu au fost raportate victime. Familiile care locuiau în mansarda care a luat foc au fost cazate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență examinează trei versiuni de izbucnire a incendiului. O primă ipoteză este legată de un scurtcircuit în rețeaua electrică a blocului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal