Elizaveta Breahnă, numită directoare interimară la Oficiul Național al Viei și Vinului

Elizaveta Breahnă, numită directoare interimară la Oficiul Național al Viei și Vinului

La Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a fost prezentat directorul interimar. Este vorba de Elizaveta Breahnă, oenolog și expert ONVV. Ea este cea care va deține această funcție până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general. Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, a prezentat-o echipei ONVV și i-a urat succes, subliniind necesitatea continuării reformelor sectoriale, scrie Mold- Street

 Elizaveta Breahnă a menționat că va depune efortul pentru a crea premisele necesare dezvoltării sectorului.

„Sper în continuare să avem sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a înregistra noi performanțe atât pe plan național, cât și internațional. Ne propunem să creștem volumul vânzărilor, să sporim competitivitatea, astfel încât vinurile autohtone să devină un simbol al calității, în pofida tuturor intemperiilor și crizelor”, a menționat directoarea interimară.

Publicitate

Acum o lună de zile, Ministrul Agriculturii a declarat nul ordinul de numire a Cristinei Frolov în funcţia de director al ONVV.

Într-o analiză publicată de Mold-street.com, s-a relatat pe larg cum Cristina Frolov a fost înlăturată din funcţie, drept motiv fiind invocat faptul că nu are studii de masterat, care „reprezintă o condiţie obligatorie pentru ocuparea funcţiei de director al ONVV”, dar şi despre situaţia tensionată dintre diverse grupuri de vinificatori.

Astfel, un grup de vinificatori au învinuit-o pe Frolov de „situația catastrofală” a ONVV și subminarea dezvoltării sectorului viti-vinicol, care încă nu și-a revenit din criza generată de embargoul rusesc din 2013. Ei o mai acuzau de activitate în conflict de interese din postul de director al Oficiului.

Cristina Frolov a declarat atunci pentru Mold-street.com că acuzaţiile nu au suport factologic, iar membrii Consiliului coordonator al ONVV, care au selectat-o în această funcţie, dispuneau de informații suficiente despre statutul ei.

Totodată, ea a spus că a transmis organelor de anchetă mai multe documente, ce ar arăta încălcări admise de fosta conducere a ONVV de până la noiembrie 2020.

În apărarea Cristinei Frolov au semnat o petiție, adresată conducerii țării, reprezentanții a circa 30 de companii vinicole, care se arată mulțumite de rezultatele obţinute de ONVV în perioada cât aceasta a condus instituția.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal