ULTIMĂ ORĂ! Dorin Chirtoacă se retrage din politică

ULTIMĂ ORĂ! Dorin Chirtoacă se retrage din politică

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, se retrage din politică. Anunțul a fost făcut de acesta pe rețelele de socializare, unde  a publicat o scrisoare deschisă pentru partenerii externi, în care făcut o trecere în revistă a întregii sale activități politice și a vorbit despre situația dosarelor penale în care este vizat.

„(...)Pe 6 octombrie 2021, am primit, prin intermediari, din partea noii guvernări, o oferta de a rezolva în mod amiabil dosarele, numai să nu contest numirea în funcție a noului procuror general interimar, Dumitru Robu. Am respins-o si am contestat candidaturile lui D. Robu și V. Furtună, propuse, iar în sedința CSP mi-am expus poziția cu privire la situația rușinoasă în care a fost pusă Procuratura și Justiția. În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferită puterea asupra justiției”, a scris fostul primar al capitalei.

Publicitate

După ce vorbit și despre dosare penale în care este vizat și despre care afirmă că sunt fabricate, Chirtoacă a anunțat că este timpul să-și întrerupă activitatea publică.

Vezi și: Chirtoacă s-a ales cu un nou dosar penal. Se declară nevinovat: „Grădiniță de copii”

„În acest moment, nu văd altă cale decât, ca în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului românesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, a mai scris Dorin Chirtoacă.

Plecarea lui Dorin Chirtoacă a fost comentată și de colega sa de partid, Veronica Herța.

„Decizia lui Dorin Chirtoacă este de a pune punct activității politice...Sunt unii care vor bate din palme pe furiș, alții a câta oară vor arunca noroi dar, cu siguranță, mult mai mulți vor avea păreri de rău și regrete. Când ne-a anunțat despre decizia luată, am întrebat doar dacă nu îi pare rău după atâta efort și străduință să dea mâinile în jos? Răspunsul a fost scurt: - Mie nu îmi este rușine să mă uit la mine în oglindă! Am reușit să fac multe chiar și în acele condiții, am rezistat multora...”, a scris Herța pe rețelele de socializare.

AGORA a încercat să-l contacteze pe liderul Partidului Liberal însă, deocamdată, acesta nu ne-a răspuns la apel.

Te-ar putea interesa și: Surprize-surprize, trei mandate de primar, scandaluri și arest. Cum arăta dosarul de candidat la prezidențiale al lui Dorin Chirtoacă

Anterior, Dorin Chirtoacă, în calitate de candidat al Mișcării UNIREA la alegerile prezidențiale, afirma, la emisiunea Puterea a Patra la N4 că, în cazul în care va acumula mai puține voturi la scrutin decât la ultimele alegeri locale din Chișinău, ar putea analiza retragerea temporară din politică. „Este firesc și de bun simț să faci un pas înapoi”.Ulterior, la etapa la care 99,95% din voturi s-au numărat deja, candidatul Mișcării Politice UNIREA, liberalul Dorin Chirtoacă, a obținut 16.157 de voturi la alegerile prezidențiale. Numărul era cu 6.728 de voturi mai mic decât rezultatul său la alegerile locale din 2019.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal