Un nou post de televiziune va apărea pe piața mediatică din Republica Moldova

Un nou post de televiziune va apărea pe piața mediatică din Republica Moldova

Un nou post de televiziune va apărea pe piața media din Republica Moldova. Este vorba de canalul TV9, care va fi lansat de. Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat, joi, 28 octombrie, eliberarea licenței de emisie. Noul canal de televiziune anunță a fi unul de divertisment.

Administratoarea „Media Platform” SRL este Svetlana Caraseni, care administrează și sales house-ul Alkasar Media Services, fondată în anul 2008 de către Chiril Lucinschi, fostul deputat PLDM și fiul ex-președintelui Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

„Bună ziua, stimați colegi”, și-a început discursul reprezentantul postului la adresa membrilor CA, în cadrul ședinței din 28 octombrie. „Prezentați-vă, vă rog frumos, dumneavoastră nu sunteți colegul nostru”, a fost replica președintei CA, Ala Ursu-Antoci, scrie Media-Azi.Reprezentantul televiziunii, jurnalistul Dumitru Buimistru de la Exclusiv TV (TNT), a continuat cu precizări potrivit cărora televiziunea va avea un conținut „distractiv” și va asigura volumul necesar de produs autohton. „Mai mult de 10 ani lucrez în domeniul de creare a emisiunilor distractive la TV. Adică am o experiență mare, luând în calcul că fac asta în Republica Moldova, unde această piață media nu este atât de dezvoltată precum în alte țări - Ucraina, Rusia, SUA”, a spus Dumitru Buimistru.

Publicitate

PARODII ȘI ȘTIRI COMENTATE ÎN STIL UMORISTIC

Membra CA Larisa Manole s-a interesat de formatul emisiunii care presupune prezentarea știrilor cu comentariile moderatorilor. Jurnalistul a răspuns că moderatorul va comenta într-un mod umoristic unele evenimente pe care le va selecta redacția.

„Ele nu se poziționează ca știri serioase, unde vom spune că, iată, autoritățile au făcut așa și așa. Este un show umoristic”, a explicat Buimistru, care s-a prezentat și drept redactor-șef al televiziunii.Tot ea s-a interesat și de o altă emisiune planificată - Pamflet - care „presupune imitația satirică a unei persoane”. Reprezentantul TV9 a precizat că autorul emisiunii va parodia politicieni și artiști. „Pe diferiți politicieni sau doar pe unii?”, a întrebat Manole. „Sigur că pe diferiți”, a răspuns Buimistru.

El nu a putut răspunde la întrebarea cu privire la fezabilitatea proiectului, menționând că de aceste aspecte se ocupă administratoarea, Svetlana Caraseni.

Precizăm că P.P. „Exclusiv Media” SRL este proprietarul posturilor de televiziune NTV Moldova, dar și Exclusiv TV, care retransmite pe teritoriul Republicii Moldova emisiuni distractive și de divertisment ale postului de televiziune ”THT-Comedy” din Rusia, afiliate Partidului Socialiștilor din Moldova.

Totodată, în cadrul ședinței, a fost examinată cerea de eliberare a licenței de emisie „KSA MEDIA PRO” SRL pentru postul de televiziune „Free TV”, care nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal