Ghidul cumpărătorului - cum să alegi apartamentul ideal pentru o viață fericită

Ghidul cumpărătorului - cum să alegi apartamentul ideal pentru o viață fericită

Care este definiția ta pentru o casă perfectă? Cum trebuie să fie apartamentul ideal, ca să te bucuri de o viață confortabilă? Piața imobiliară din România cunoaște în acest an o creștere organică, date fiind în exploatare circa 31.000 locuințe noi, peste tot în țară, ceea ce reprezintă o creștere de peste 30% față de anul trecut. Dar cum să alegi din toată această ofertă extinsă anume apartamentul potrivit pentru tine? Echipa Royal Town ți-a pregătit un mic ghid care te va ajuta să alegi responsabil propria locuință.

Determină suprafață necesară și alege compartimentarea potrivită

Publicitate

Decizia de a cumpăra un apartament în Iași sau în alte orașe mari trebuie să fie determinată de parametri tehnici clari iar dintre cele mai importante criterii, menționăm suprafața locuinței și compartimentarea acesteia. Așa nu doar că îți asiguri confortul necesar, ci îți garantezi amortizarea corectă a investiției.

Așadar, în momentul în care cauți un apartament optează pentru o suprafață care să se potrivească nevoilor tale actuale dar celor viitoare. Este valabil mai ales în cazul familiilor care planifică să își mărească numărul membrilor în viitorul apropiat.

Poți alege o suprafață mai mare sau de ce nu, mai multe camere. Iar la capitolul compartimentare, trebuie să ții cont de exploatarea eficientă a metrilor utili.

Optează pentru o zonă avantajoasă

În mod ideal, un complex rezidențial precum este Royal Town își creează propria infrastructură, integrând-o în zona orașului. De aceea, optând pentru un apartament de vânzare în Iași ai acces la: 

- Săli și terenuri de sport în care poți să petreci timp, având grijă de sănătatea ta fizică;

- Un supermaket de unde să-ți achiziționezi produsele necesare pentru ține, familia  și locuința ta; 

...

La capitolul infrastuctură , trebuie să amintim că ansamblul Royal Town este situat  în imediata apropiere a parcurilor Expoziției și Copou, Iași, loc în care să vă petreceți timp de calitate, alături de cei dragi.

Nu uita și de mijloacele de transport în comun, care trebuie să fie cât mai aproape de locuința ta, pentru a economisi eficient timp și energie. Astfel, există o stație de autobuz , fix în fața complexului cu legături către centrul orașului.

Stabilește bugetul și pregătește o listă cu întrebări

Circa 35% dintre cumpărători declară că sunt indeciși față de achiziționarea unei locuințe din cauză că nu pot face previziuni de buget. Acest lucru poate fi simplificat dacă îți vei lua puțin timp pentru a studia piața. În prezent, prețul la imobiliare în Iași a crescut cu aproape 2%, după ce în 2020 numărul tranzacțiilor a scăzut cu 40%, urmare a crizei sanitare. Este, deci, de la sine înțeles, că în acest an și în următorul prețurile vor fi într-o lentă, dar stabilă creștere.

Poți stabili bugetul pornind de la veniturile existente fixe, dar și de la împrumuturile bancare pe care le poți accesa. În acest fel vei putea previziona ratele de rambursare și perioada până la scandență, de exemplu pentru un apartament cu două camere în Iași.

Totodată, pregătește o listă de întrebări pentru agentul tău imobiliar sau pentru dezvoltator, pentru a discuta despre finisajele locuinței dar și despre metodele de plata și finanțare.

Alege inteligent între un bloc în construcție sau unul finalizat

Așteptarea poate fi câteodată insuportabilă, mai ales dacă vrei cât mai repede să intri în posesia locuinței dorite. Deci, un alt element important este alegerea între un bloc care se construiește și unul care este deja finalizat.

...

Optează pentru un dezvoltator care garantează calitatea construcției

Poate că îți va suna clișeic, dar adevărul e că de el depinde calitatea bunului imobiliar pe care îl achiziționezi precum și siguranța investiției realizate. Un dezvoltator trebuie să asigure transparența lucrărilor realizate, să dea acces la informații tehnice clienților și să asigure cadrul legal necesar pentru încheierea contractelor bilaterale avantajoase.

Investește inteligent în viitorul tău! Alege complexul rezidențial Royal Town din zona parcului Copou.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal