Nagacevschi va fi propus încă o dată la funcția de viceprimar

Nagacevschi va fi propus încă o dată la funcția de viceprimar

Candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar al capitalei va mai fi propusă o dată în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, după ce astăzi consilierii nu au susținut-o. Despre asta a scris edilul capitalei, într-o postare pe rețelele de socializare. 

Am fost informat de către cei care s-au abținut sau au votat contra că de fapt ar fi vorba de conjunctura politică. Am încrederea că dl Nagacevschi va reuși să facă față tuturor provocărilor, în vederea apărării drepturilor locuitorilor și a orașului Chișinău. Eu Am înaintat candidatura sa pentru aprecierile și competențele profesionale și manageriale în domeniul juridic, pe care le-a demonstrat în funcțiile deținute anterior”, se arată în postare.Potrivit lui Ceban, candidatura lui Fadei Nagacevschi va mai fi propusă o dată în cadrul Consiliului municipal Chișinău.„Activitatea Primăriei Chișinău nu este despre declarații politice, despre dispute și divergențe, este despre oameni și despre viitorul prosper al acestui oraș, iar această responsabilitate și-a asumat-o și Fadei Nagacevschi alături de toți colegii”, a mai scris primarul capitalei.

Amintim că, fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi nu a fost susținut de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC) la funcția de viceprimar al capitalei. Pentru el s-au expus doar consilierii socialiști, comuniști și democrați cu 23 de voturi.

Publicitate

De la vot s-au abținut zece consilieri ai Platformei DA, consilierii Partidului Unității Naționale (PUN) și cei de la Partidul „Șor”. Împotrivă au votat șase consilieri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și doi de la Partidul Liberal (PL).

Primarul Ion Ceban a propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcția de viceprimar, la data de 25 octombrie. Edilul a scris pe pagina sa de Facebook că fostul ministru este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău.

Fadei Nagacevsci a scris ulterior pe rețelele sociale că această propunere este o provocare pe care și-o asumă și i-a mulțumit lui Ion Ceban pentru încredere.

Fadei Nagacevschi a fost ministru al Justiției în perioada noiembrie 2019 – august 2021, în Guvernul Ion Chicu. La data de 20 septembrie fost numit consilier al vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea. El a mai ocupat funcția de avocat al Partidului Socialiștilor.

Potrivit legii privind statutul municipiului Chișinău, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal