Zuper.md - o nouă platformă digitală pentru copii (VIDEO)

Zuper.md - o nouă platformă digitală pentru copii (VIDEO)

Trăim într-o societate în care majoritatea copiilor dețin un smartphone sau o tabletă și accesează internetul oriunde s-ar afla. Iar părinții, nu întotdeauna pot ține sub control siguranța informației și a platformelor pe care le vizitează cei mici. Dar, acum toți părinții pot sta fără nicio grijă, iar copiii vor putea descoperi o lume a jocurilor atractive, o lume plină de curiozități pe zuper.md. Este o nouă platformă digitală destinată copiilor între 5 și 10 ani. Produsul media a fost lansat de compania Teleradio-Moldova. 

„Am început cu o cercetare, cu analiza pieței mediatice din Republica Moldova să vedem dacă copiii noștri vor să aibă o platformă digitală și după cum a arătat realizarea noastră, ei întradevăr și-au dorit. Prin crearea acestei platforme ne-am dorit să educăm tânăra generație și să o avem alături în calitate de consumatori ai produselor mediatice ale radiodifuzorului public”, spune Natalia Beregori, șefa Serviciu Comunicare și Relații Internaționale Teleradio Moldova.

Publicitate

„200 de copii au completat niște chestionare cu ajutorul cărora noi am aflat ce vor ei, unde ei consumă produse mediatice, al ce oră, al cui gadget din familie utilizează, dacă au acces nelimitat la internet. Și nu doar copiii au fost implicați, ci și 80 părinți și educatori”

Natalia Beregori, șefa Serviciu Comunicare și Relații Internaționale Teleradio Moldova

Autor:

Platforma digitală https://zuper.md/ poate fi accesată în siguranță oriunde și oricând. Ea prezintă produse multimedia pentru copiii între 5 și 10 ani și le oferă posibilitatea de a petrece eficient timpul în mediul online, având acces la un spectru larg de emisiuni audio-video educative și de divertisment, precum și la un șir de jocuri intelectuale. În același timp, copiii pot participa la concursuri și la crearea emisiunilor, alături de mascotele Zuppy și Zup Zup.

„Zupy eeste o bufnițică care are, după părerea mea, un hanorac foarte cool, care vrea să descopere cât mai mult împreună cu prietenul ei, Zup Zup. Zup Zup este un roboțel foarte avansat care, eu cred că, o să creeze în generațiile următoare. Un roboțel care este foarte ghiduș și mereu are câte o năzbâtie de creat”, spune Olivia Munteanu, o tânără de 10 ani implicată în crearea conținutului pe platformă.

Platforma pune accent pe conținut nonviolent și nondiscriminatoriu pentru siguranța celor mici.

„Ei acum au acces la foarte multe surse de informare care nu filtrează, care prezintă informații violente, cu instigare la ură și elemente de agresiune. În cazul platformei zuper.md, totul este verificat. Părinții vor ști cu siguranță că dacă copilul său utilizează acastă platformă înseamnă că tot conținutul este verificat. Pentru că noi nu doar creăm conținut pentru copii, vom avea și desene animate și vom avea și jocuri. Să nu uităm că vârsta între 5 și 10 ani, copiii preferă jocurile dar toate jocurile noastre sunt educative”.

Portalul web zuper.md a fost elaborat cu suportul Proiectului Consiliului Europei „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal