Inima proiectului Gastrobar: Povestea cuplului pentru care conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață

Inima proiectului Gastrobar: Povestea cuplului pentru care conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață
Artizanii Gustului

Cel de-al treilea episod Artizanii Gustului prezintă istoria bucătarului-chef Vitalie Voroncihin și a patiserei Irina Carasic, cuplul care deja de mai mult de 7 ani sunt inima proiectului Gastrobar - unul dintre cele mai longevive restaurante din Chișinău.

Pentru ei conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață. Pe lângă faptul că au o bucătărie deschisă, ei au dus Gastrobar-ul în diverse locații, și în stradă, și în centrul orașului, au făcut un pas înainte organizând seri gastronomice chiar afară în fața restaurantului.

„Îmi place simplitatea, dar o simplitate grațioasă.” - așa se referă Vitalie la rețetele sale. Și tot asta spune și Irina: „Clienților le place să înțeleagă ce mănâncă și mie la fel. Nu-mi place să ghicesc ce am în farfurie. Apreciez mâncarea simplă, gustoasă și frumoasă.”

Ambele lor rețete create pentru Artizanii Gustului au valorificat produsele locale, fie că e vorba de legumele aromate de sezon și păstrăvul de Naslavcea, care au inspirat rețeta lui Vitalie, sau piersicile dulci și înghețata de casă din rețeta de autor a Irinei. 

„Păstrăv de Naslavcea fript, cu salată de roșii și sos de busuioc” - rețeta semnată de Chef Vitalie Voroncihin este inspirată de vară și ingrediente locale. Roșiile aromate și sosul din busuioc pun în valoare păstrăvul fript la cărbuni, ca să facă din această rețetă una specifică sezonului și gastronomiei noastre.

„Piersici fripte cu înghețată de casă” este rețeta creată de patisera Irina Carasic.

Piersicile sunt cele care îi dau acestei rețete un gust caramelizat și dulce, dar într-un mod delicat. Căldura piersicilor face o simbioză perfectă cu înghețata rece. Dar ce e mai surprinzător în desertul creat de Irina este combinația cu uleiul de măsline presat la rece, piperul roz și cristalele mari de sare de mare.

„Am creat acest desert fiind inspirată de litoralul Mării Mediterane: piersicile sunt nisipul cald, înghețata e răcoarea de dimineață, iar notele de piper sunt briza proapătă a mării. Toate la un loc au compus această rețetă.” 

Irina Carasic

Vă invităm să urmăriți cel de-al treilea episod al emisiunii și să aflați povestea celor doi bucătari iscusiți. Vizionare plăcută! 

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX çi Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova çi/sau a organizației IREX.

Avem puterea să ne ajutăm unii pe ceilalți….

Dacă și tu crezi că ceea ce citești pe acest site sunt informații importante, atunci susține munca redacției AGORA cu un abonament digital ca să devină mai bună, să facă știri deosebite, interviuri mai interesante, articole și povești care să te facă să vrei să le recitești și să le distribui prietenilor tăi.

Mai mult, răsplătim fiecare abonat cu un set de produse locale, împachetate cu dragoste de echipa de la From the Heart Shop, astfel contribuim împreună la promovarea produselor de-acasă, din Moldova.

Devino de astăzi Susținător, Fan sau Ambasador AGORA

Vezi și aceste știri
Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Advertoriale
Invitro Diagnostics – de la laborator medical la Rețea de sănătate!

Invitro Diagnostics – de la laborator medical la Rețea de sănătate!

Intesa Sanpaolo, decernată cu titlul „BANCA ANULUI în ITALIA” de revista The Banker

Intesa Sanpaolo, decernată cu titlul „BANCA ANULUI în ITALIA” de revista The Banker

Dobânzi mai mici pentru bucurii mai mari! Credit de consum negarantat cu rata dobânzii de doar 9,99% la Victoriabank

Dobânzi mai mici pentru bucurii mai mari! Credit de consum negarantat cu rata dobânzii de doar 9,99% la Victoriabank

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
  • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
Cele mai populare
  • 1
    Pretinde Andrei Năstase la cârma PG? Răspunsul politicianului
  • 2
    După suspendarea alegerilor de la Bălți, Tauber propune să fie declarat caracterul captiv al statului
  • 3
    Protest în fața Parlamentului: Angajați din sistemul bugetar, nemulțumiți de anularea premiului anual. UPDATE: Deputații ies la discuții
  • 4
    Scoaterea Partidului Șor în afara legii? Cum ar fi posibil. Răspunsul politicienilor
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.