Inima proiectului Gastrobar: Povestea cuplului pentru care conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață

Inima proiectului Gastrobar: Povestea cuplului pentru care conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață
Artizanii Gustului

Cel de-al treilea episod Artizanii Gustului prezintă istoria bucătarului-chef Vitalie Voroncihin și a patiserei Irina Carasic, cuplul care deja de mai mult de 7 ani sunt inima proiectului Gastrobar - unul dintre cele mai longevive restaurante din Chișinău.

Pentru ei conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață. Pe lângă faptul că au o bucătărie deschisă, ei au dus Gastrobar-ul în diverse locații, și în stradă, și în centrul orașului, au făcut un pas înainte organizând seri gastronomice chiar afară în fața restaurantului.

„Îmi place simplitatea, dar o simplitate grațioasă.” - așa se referă Vitalie la rețetele sale. Și tot asta spune și Irina: „Clienților le place să înțeleagă ce mănâncă și mie la fel. Nu-mi place să ghicesc ce am în farfurie. Apreciez mâncarea simplă, gustoasă și frumoasă.”

Ambele lor rețete create pentru Artizanii Gustului au valorificat produsele locale, fie că e vorba de legumele aromate de sezon și păstrăvul de Naslavcea, care au inspirat rețeta lui Vitalie, sau piersicile dulci și înghețata de casă din rețeta de autor a Irinei. 

„Păstrăv de Naslavcea fript, cu salată de roșii și sos de busuioc” - rețeta semnată de Chef Vitalie Voroncihin este inspirată de vară și ingrediente locale. Roșiile aromate și sosul din busuioc pun în valoare păstrăvul fript la cărbuni, ca să facă din această rețetă una specifică sezonului și gastronomiei noastre.

„Piersici fripte cu înghețată de casă” este rețeta creată de patisera Irina Carasic.

Piersicile sunt cele care îi dau acestei rețete un gust caramelizat și dulce, dar într-un mod delicat. Căldura piersicilor face o simbioză perfectă cu înghețata rece. Dar ce e mai surprinzător în desertul creat de Irina este combinația cu uleiul de măsline presat la rece, piperul roz și cristalele mari de sare de mare.

„Am creat acest desert fiind inspirată de litoralul Mării Mediterane: piersicile sunt nisipul cald, înghețata e răcoarea de dimineață, iar notele de piper sunt briza proapătă a mării. Toate la un loc au compus această rețetă.” 

Irina Carasic

Vă invităm să urmăriți cel de-al treilea episod al emisiunii și să aflați povestea celor doi bucătari iscusiți. Vizionare plăcută! 

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX çi Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova çi/sau a organizației IREX.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Producția „Artizanii Gustului” revine cu un nou sezon. 10 povești savuroase vor intra pe ecrane (FOTO)

Advertoriale
Farmacia Familiei deschide cea mai mare Hyper Farmacie DITA din țară!

Farmacia Familiei deschide cea mai mare Hyper Farmacie DITA din țară!

Moda trebuie să fie online! Despre fashion și inovație la cea de-a 7-a ediție Moldova In Fashion Conference (VIDEO)

Moda trebuie să fie online! Despre fashion și inovație la cea de-a 7-a ediție Moldova In Fashion Conference (VIDEO)

Cât costă să găsești angajați cu ajutorul unei companii de recrutare

Cât costă să găsești angajați cu ajutorul unei companii de recrutare

EMISIUNI
  • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
    Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
  • Prepare for Future #10. Svetlana Dimitrioglo și Cătălina Bacalâm, despre digitalizarea globală a industriei fashion
  • DESCIFRAT| Interesele din spatele spargerilor de Telegram și securitatea cibernetică în era tehnologiilor informaționale (VIDEO)
  • PROFESIONIȘTII|Event-manager: „Poate cădea decorul, să nu vină un invitat special, orice se poate întâmpla”
  • Moldova, I am back! | Dmitri Moruz: „Vrem ca toți reprezentanții minorităților naționale și etnice din Republica Moldova să se simtă acasă și nimeni să nu plece din țară”
Cele mai populare
  • 1
    Convorbiri la tarife naționale în tot spațiul UE? Autoritățile negociază excluderea tarifelor de roaming pentru țara noastră
  • 2
    Cercetătorii ar putea construi o centrală în spațiu pentru a trimite electricitate pe Pământ
  • 3
    TikTok ar putea fi amendat cu 27 de milioane de lire sterline. Care este motivul
  • 4
    Papa Francisc: „Mă rog pentru liderii din Ucraina. A lor e datoria să ia decizii în perspectivă pentru pace”
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.