Explicațiile Ministerului Educației despre prelungirea vacanței de toamnă a elevilor

Explicațiile Ministerului Educației despre prelungirea vacanței de toamnă a elevilor

Ministerul Educației spune că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în scopul prevenirii răspândirii COVID-19. Acesta e răspunsul autorităților centrale la petiția semnată de peste 1.000 de părinți care au cerut anularea deciziei de prelungire a vacantei de toamna cu încă 7 zile.

„Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în perioada 1-7 noiembrie, 422 de instituții de învățământ vor avea vacanță prelungită. Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie, anul curent. Totodată, menționăm că, din 1 noiembrie, 817 instituții de învățământ general din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor”, scriu reprezentații ministerului.

În același comunicat, Ministerul Educației afirmă că aceste măsuri erau necesare pentru sănătatea elevilor și a profesorilor.

Publicitate

„Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ. În același timp, una dintre preocupările de bază ale Ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Ministerul va colabora cu direcțiile locale de specialitate și cu directorii instituțiilor de învățământ, pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor.”

Inițial, vacanța de toamnă era planificată să se încheie pe 31 octombrie. Astăzi, 1 noiembrie, un grup de părinți au înaintat Guvernului o petiție semnată de peste 1.000 de persoane. Părinții sunt nemulțumiți și susțin că sunt nevoiți să renunțe la serviciu pentru a putea avea grijă de copii: „Cu totii ințelegem ca o saptamână de vacanță în plus nu va stopa pandemia și nu poate influența asupra numărului de îmbolnăviri, în contextul în care piețele, magazinele, cafenelele și mai ales transportul public sunt arhipline, iar școala nu este unicul loc aglomerat unde e posibilă infectarea. Lăsați copiii să învețe cu prezența fizică în școală, iar părinții să poata lucra ca să-și asigure traiul!”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal