AGORA anunță schimbări în structura de acționariat a companiei

AGORA anunță schimbări în structura de acționariat a companiei

Compania Interact Media SRL, care administrează platforma online AGORA.md, anunță câteva schimbări în structura asociaților, ca urmare a deciziilor fondatorilor Vasile Galușca, Sergiu Galușca, Tudor Darie și Dumitru Ciorici. Astfel, Vasile și Sergiu Galușca răscumpără integral cotele părți deținute de Tudor Darie și Dumitru Ciorici, devenind acționari majoritari, iar persoanele cheie din managementul companiei, editora-șefă, Victoria Dumbravă, și directoarea companiei, Irina Ghelbur, devin asociate, cu câte o cotă de 10% fiecare în capitalul social. 

Vasile Galușca este antreprenor, co-fondator Interact Media, CEO al companiei de logistică și curierat MUVI EXPRESS. Sergiu Galușca este antreprenor vinificator, a stat la baza fondării mai multor proiecte mari vinicole din țară, a construit afacerea sa de suflet, Unicorn Winery, iar în prezent gestionează mai multe proiecte vinicole din țară.

...

Publicitate

Sergiu Galușca, fondator AGORA

Și Sergiu, și Vasile au făcut parte împreună cu Tudor Darie și Dumitru Ciorici din echipa de entuziaști care au crezut în potențialul media digitală și au făcut primele investiții în crearea Interact Media SRL.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Irina Ghelbur, în calitate de directoare, și Victoria Dumbravă, în calitate de editora-șefă, cu o echipă de 13 jurnaliști profesioniști în redacție, patru producători video, cinci membre ale echipei comerciale, un membru al echipei de dezvoltare IT și o coordonatoare de proiecte. În total, echipa care dezvoltă proiectul media AGORA adună 26 de persoane. La acestea se adaugă peste 260 de membri ai comunității, care contribuie financiar, dar și prin know-how și sfaturi la dezvoltarea unui produs media promițător.

Interact Media, publisher cu o istorie de peste 10 ani în industria media din Republica Moldova, a dezvoltat de-a lungul anilor platformele de referință: UNIMEDIA.info, EA.md și AGORA.md. Pentru anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 6,9 milioane de lei. Până în prezent, din structura de asociere făceau parte persoanele fizice Dumitru Ciorici, Tudor Darie, Vasile Galușca, Sergiu Galușca și persoana juridică New Media Grup SRL. În urma răscumpărării de cote, structura de asociere va fi formată astfel: Vasile Galușca (60%), Sergiu Galușca (20%), Victoria Dumbravă (10%) și Irina Ghelbur (10%).

...

Vasile Galușca, fondator AGORA

„Creșterea frumoasă de la an la an a firmei, proiectele complexe avute, recunoștința cititorilor și a partenerilor sunt cu siguranță motive de bucurie și de convingere că AGORA este platforma în care vrem să investim și pe care vrem s-o transformăm într-o instituție media de referință. Știm că piața media trece prin provocări majore, dar avem încrederea că plus-valoarea umană a tuturor celor care fac parte din echipă în acest moment vor transforma această misiune în una de succes.”

Vasile Galușca

Autor:

Cu o experiență de peste 15 ani în mass-media, Victoria Dumbravă, a făcut parte din echipa care a gândit și lansat în 2014 noul produs mediatic AGORA și a coordonat de-a lungul ultimilor opt ani echipa de jurnaliști, formatele media și politica editorială a instituției, ceea ce a confirmat în timp valoarea platformei media poziționând-o printre cele mai accesate și credibile surse de informații din Republica Moldova.

...

Victoria Dumbravă, editoare-șefă AGORA

Irina Ghelbur s-a alăturat echipei Interact Media în 2017, preluând funcția de manageră a companiei. Pe parcursul ultimilor ani, a setat direcția strategică de dezvoltare prin creșterea portofoliului de monetizare și a portofoliului de clienți, inclusiv internaționali, a atras proiecte de asistență și granturi de peste 700.000 de euro și a asigurat profitabilitatea companiei pe parcursul ultimilor trei ani.

...

Irina Ghelbur, manageră Interact Media

Compania Interact Media va continua să se concentreze pe direcții strategice precum jurnalismul de calitate, sustenabilitate și inovație tehnologică. AGORA își propune pentru următorii ani să dezvolte instrumente care să transforme platforma în sursa de informații preferată a cititorilor prin conținut valoros, accesibilitate și interactivitate. Mai mult decât atât, AGORA și-a propus să devină finanțată și susținută de cititori, prin creșterea numărului de membri abonați, setând astfel un exemplu de produs media care scrie pentru comunitate și este susținut de comunitate.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal