Ultima oră! Alexandr Stoianoglo va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

Ultima oră! Alexandr Stoianoglo va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au acceptat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Măsura va fi aplicată pentru încă 30 de zile. Decizia a fost aprobată la 3 noiembrie.

„A fost emisă încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost admis în totalitate demersul procurorului și a fost prelungită măsura preventivă, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile. Riscuri de cercetare în libertare ar fi mai multe - poate împedica buna desfășurare a justiției, riscul de a se ascunde, riscul că punerea în libertate să provoace dezordine în masă”, a spus procurorul anticorupție Victor Furtună.

La rândul său, procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat că decizia adoptată la 3 noiembrie va fi contestată.

Publicitate

„Îmi pare rău că instanța a luat așa decizie. Bătaia de joc în privința mea continuă. Îmi pare rău că puterea noastră, Guvernul, n-a făcut nicio concluzie, chiar după vizita în R. Moldova a reprezentanților Parlamentului European și Comisia de la Veneția. Vom ataca decizia respectivă. Cu regret Sistemul judecătoresc a devenit ostatic a așa numitelor reforme în justiție. Eu înțeleg că puterea are nevoie de judecători loiali și în sistem rămân doar cei loiali”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Decizia judecătorilor vine după ce procurorii au înaintat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana un demers în privința lui Alexandr Stoianoglo, cu privire la prelungirea măsurii preventivă sub forma arestului la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

AGORA amintește că procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, este cercetat penal pentru cinci capete de acuzare. Este vorba de abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Cele cinci infracțiuni penale Stoianoglo le-ar fi comis în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

La 8 octombrie, Alexandr Stoianoglo a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. La ieșire, Stoianoglo a spus, în apărarea sa, că „merge procesul de acapărare a instituțiilor de stat”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal