Lockdown-ul ia sfârșit la Moscova, însă este prelungit în alte cinci regiuni

Lockdown-ul ia sfârșit la Moscova, însă este prelungit în alte cinci regiuni

Lockdown-ul a luat sfârșit la  Moscova, fiind însă prelungit în alte cinci regiuni  din Rusia, ca răspuns la creșterea numărului de  cazuri de  COVID-19 și a numărului de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus. La 30 octombrie curent, Rusia a instituit o perioadă de oprire a activităților economice la nivel național, scrie Digi24.

Președintele Vladimir Putin a dispus perioada de lockdown, luna trecută, oferind autorităților regionale opțiunea de a o prelungi. Autoritățile din regiunile Kursk și Briansk, care se învecinează cu Ucraina, regiunea Chelyabinsk, în apropiere de Munții Ural, Tomsk, în Siberia, și regiunea vestică Smolensk au declarat că restricțiile vor continua după 8 noiembrie.

„Situația epidemiologică tensionată ne obligă să prelungim perioada de zile nelucrătoare cu încă o săptămână”, a declarat guvernatorul regiunii Tomsk, Serghei Zhvachkin, într-un comunicat. „O săptămână nelucrătoare nu este suficientă pentru a opri lanțul de infecții”.

Publicitate

Bilanțul zilnic al COVID-19 în Rusia a crescut miercuri la un număr record de 1.189 de morți și 40.443 de noi infecții, timp de 24 de ore. Regiunea Kamchatka din Orientul Îndepărtat intenționează să înceapă să ceară un cod QR care să arate că o persoană a fost vaccinată sau că s-a vindecat recent de boală pentru a avea acces la transportul public.

Alte regiuni, cum ar fi Bashkiria, intenționează să utilizeze sistemul de coduri QR după încheierea perioadei nelucrătoare. Un astfel de cod personal va fi necesar pentru a avea acces la centre comerciale, cinematografe și muzee.

Moscova redeschide afacerile

Între timp, autoritățile din Moscova au declarat că afacerile se vor redeschide luni. Alte măsuri, inclusiv cerința ca cel puțin 30% din personal să lucreze de acasă, vor rămâne în vigoare. Autoritatea de supraveghere a sănătății consumatorilor din Moscova a declarat că a înregistrat încălcări ale reglementărilor COVID-19 la mai mult de un sfert din companiile pe care le-a inspectat săptămâna trecută.

Regiunea Moscovei, care include orașele mici și comunele din jurul orașului, dar și regiunea învecinată Tula au declarat, de asemenea, că nu vor prelungi perioada de restricții.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal