În raionul Fălești au fost implementate peste 30 de proiecte de modernizare, finanțate de Uniunea Europeană (VIDEO)

În raionul Fălești au fost implementate peste 30 de proiecte de modernizare, finanțate de Uniunea Europeană (VIDEO)

Zonele rurale din Republica Moldova se modernizează, crează condiții mai bune de trai și oferă potențial de dezvoltare antreprenorilor locali cu suportul Uniunii Europene. La nordul Moldovei, în localitatea Sărata Veche r. Fălești au fost implementate mai multe proiecte finanțate de UE. 

„În decurs de doi ani, datorită finanțărilor din partea Uniunii Europene noi am reușit să implementăm peste 30 de microproiecte în regiunea GAL „Movila Măgura”. Datorită suportului și proiectelor implementate s-a schimbat viața beneficiarilor noștri și ceilalți locuitori din regiune”

Lilia Golovatic, manager GAL „Movila Măgura”

Autor:

Publicitate

Cristina Braniște a reușit să aplice la proiectul „Antreprenor în devenire”, să obțină finanțare prin intermediul GAL-ului local și să deschidă un atelier de croitorie. Confecționează fundițe și rochii personalizate.

„Am primit 4300 de dolari pentru ami dezvolta afacerea, dintre care 3440 dolari au fost contribuția GAL-ului. Din acești bani am procurat mașină de brodat și două mașini de cusut. Odată ce am procurat mașinile de cusut și angajând fetele, deja putem face față solicitărilor și putem confecționa un număr mai mare de fundițe și rochițe”, spune Cristina Braniște, antreprenoare din comuna Sărata Veche.

...

Comunitatea locală se bucură de o serie de proiecte finanțate de Uniunea Europeană în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Asociațiile Obștești din zonă.

„A fost desfășurarea concursului „Green Mahala”. Fiecare mahala s-a mobilizat și a participat în acest concurs. Au amenajat mahala, au salubrizat-o și au identificat un loc de joacă, de odihnă pentru copii cât și pentru maturi. Învingătorilor li s-au oferit premii: scrânciobe, bănci și chiar foișoare”, povestește Lilia Golovatic, manager GAL „Movila Măgura”

...

În urma salubrizării localității, crengile și frunzele colectate, cu ajutorul unui tocător specializat, achiziționat în cadrul proiectului, au putut fi utilizate pentru încălzirea Casei de Cultură din Sărata Veche.

În cadrul vizitei de informare care face parte din campania „UE pentru Moldova rurală”, localnicii au putut afla și despre alte oportunități de modernizare și proiecte ce pot fi implementate la Sărata Veche cu suportul oferit din partea Uniunii Europene și Statelor Membre.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal