Campania națională de prevenire a risipei de alimente și a foametei revine pentru a-l doilea an consecutiv

Campania națională de prevenire a risipei de alimente și a foametei revine pentru a-l doilea an consecutiv

Astăzi, 8 noiembrie Banca de Alimente Moldova lansează cea de-a 2-a ediție a „Campaniei naționale de prevenire a risipei de alimente și a foametei”. Campania are drept scop să sensibilizeze societatea, agenții economici și autoritățile publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire pentru ca ulterior fiecare să fie conștient că împreună, printr-un comportament responsabil putem salva tone de alimente și preveni foamea.

Grație implicării și solidarizării, la prima ediție a campnaiei au fost implicați peste 50 de voluntari și au fost adunate 4000 kg de produse alimentare care au ajuns în circa 28 de organizații, implicate în asistența diferitor categorii de oameni aflați în nevoie (bătrâni, persoane cu nevoi speciale, mame singure, etc).

...

Publicitate

„Campania națională de prevenire a risipei de alimente și a foametei vine să tragă un semnal de alarmă și să aducă pe agenda publică subiectul risipei de alimente, dar și a foametei, care, cât nu ar fi de straniu este prezentă în acest colț al Europei – Republica Moldova. Banca de alimente este cea care promovează această nedreptate cotidiană în care mii de oameni din țară merg la somn flămânzi, iar undeva tomberoanele sunt umplute la refuz cu tone de produse alimentare, care au fost expirate pe rafturile magazinelor.Campania va culmina cu ziua colectei – un manifest de solidaritate în care vom invita, alături de voluntarii noștri, oamenii să cunoască despre importanța acestui subiect dar și de a se implica personal printr-o donație de produse, care vor suplini ulterior nevoia serviciilor sociale asistate de bancă”.

Oleg Paraschiv, director Banca de Alimente

Autor:

...

În cadrul campaniei vor avea loc o serie de evenimente care își propun să informeze și să inspire publicul larg, de a fi mai precaut privind risipa de alimente. Urmăriți pagina organizației pentru a fi la curent cu toate activitățile.

...

Campania va culmina cu o colectă de produse alimentare în data de 27 noiembrie. Aceasta va avea loc în rețelele de magazine Kaufland Moldova, atât în Chișinău, cât și în teritoriu (Bălți și Ungheni), iar produsele donate vor fi distribuite oamenilor aflați la limita existenței din cadrul mai multor organizații sociale asistate de către Banca de Alimente.

...

Echipa Băncii de Alimente încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, iar organizația își asumă logistica (transport, colectare, siguranța distribuției în teren), facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

Contactează Banca de Alimente dacă ai un stoc de produse cu ambalaj deteriorate sau la limita scadenței.

Date de contact: [email protected], https://bancadealimente.md/, 0607 33 300.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal