Numeroși migranți din Siria și Irak, la hotarele Belarusului cu Polonia (VIDEO)

Numeroși migranți din Siria și Irak, la hotarele Belarusului cu Polonia (VIDEO)

În dimineața zilei de 8 noiembrie, în apropierea punctului de trecere a frontierei „Bruzgi-Kuznitsa” de la granița belarusă-poloneză, martorii oculari au observat o mare coloană de migranți cu saci și copii mici. Cei mai mulți dintre ei, potrivit rapoartelor presei, sunt refugiați din Irak și Siria, scrie novayagazeta.ru.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată cum sute de oameni se plimbă pe marginea autostrăzii, iar lângă ei sunt forțe armate de securitate camuflate. După cum au declarat polițiștii de frontieră din Belarus pentru RIA Novosti, în grupul de refugiați se află „câteva mii” de persoane în apropierea graniței cu Polonia.

La scurt timp, polițiștii de frontieră cu câini s-au aliniat de-a lungul drumului din apropierea punctului de trecere a frontierei, iar unii refugiați au deviat de pe drum, în pădure. Astfel, în timp ce o parte din coloana organizată mergea la punctul de control al frontierei, cealaltă parte încerca să ajungă în Polonia prin păduri. Potrivit informațiilor din presă, dube belaruse și o mașină cu sârmă ghimpată se deplasează către punctul de control.

Publicitate

Autoritățile poloneze pe 8 noiembrie, la ora 13:00, vor organiza o întâlnire de urgență a echipei anticriză, cu participarea prim-ministrului Mathew Moravetsky, a ministrului de Interne Mariusz Kaminski, a ministrului Apărării Mariusz Blaschaka și a reprezentanților serviciilor speciale, a declarat un purtător de cuvânt al polonez. guvern, Peter Müller.

 „Reacționăm în funcție de evoluția situației. Sunt convins că autoritățile din Belarus caută un conflict care să ducă la pierderi pe cel puțin una dintre părți. Nu se înțelege ce se întâmplă de cealaltă parte a graniței”, a declarat ministrul adjunct de externe al Poloniei, Piotr Vazyk.

Ministrul de Interne lituanian, Agne Bilotaite, a propus introducerea stării de urgență în regiunile de frontieră ale țării din cauza situației refugiaților. Lituania intenţionează să pună trupele în alertă, a adăugat ministrul.

More footage here: pic.twitter.com/mRlbD7lZ5p— Kyle Glen (@KyleJGlen) November 8, 2021

Autor:

„În acest moment, acțiunile au fost deja convenite cu poliția, Serviciul de Securitate Publică, forțele noastre vor fi redistribuite”, a spus șeful Serviciului de Frontieră de Stat al Lituaniei, Rustam Lyubaev.

Țările care se învecinează cu Belarus au raportat în mod repetat despre complicația situației migrației. La sfârșitul lunii august, Polonia a anunțat construirea unui gard de 2,5 metri la graniță și a crescut numărul de polițiști de frontieră.

Autoritățile lituaniene au spus că polițiștii de frontieră din Belarus au trecut granița acestei republici, trecând un grup de migranți pe teritoriul Uniunii Europene. După avertismente repetate, armata belarusă s-a întors de partea lor.

După Lituania, controlul la granița cu Belarus a fost întărit de Letonia, care a adoptat în iulie o lege care restrânge drepturile migranților ilegali. Din cauza situației actuale, din 11 august, țara a introdus un regim de urgență în trei zone de frontieră și în orașul Daugavpils.

Agravarea situației de la frontieră s-a produs după ce Belarus a relaxat controalele migrației la granița cu Europa în legătură cu reacția țărilor la aterizarea forțată a unui avion Ryanair la Minsk și reținerea fostului redactor-șef NEXTA Roman Protasevich iar rusoaica Sofia Sapega.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal