Centrul Internațional „La Strada” a împlinit 20 de ani de activitate. Cu această ocazie am ținut să avem o discuție LIVE cu Ana Trifan, comunicatoarea organizației. Ana ne-a povestit despre expoziția vernisată cu ocazia aniversării în Scuarul Monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt, având materiale informative, elaborate de „La Strada” în cadrul proiectelor și campaniilor pe care le-a implementat începând cu anul 2001. Despre parcursul organizației în acest răstimp, dar și ce planuri au, aflăm din interviu.
23 august 2001 - zi memorabilă
„Pe 23 august 2001 se întâmpla primul apel la linia fierbinte antitrafic La Strada. A fost momentul când s-a născut organizația, iar de atunci muncim continuu. Pe 3 noiembrie am lansat expoziția aniversară cu cele mai relevante materiale informative, de sensibilizare sau comunicare din arhiva noastră. Le-am readus publicului, iar lucrările mai pot fi văzute în scuarul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Am revenit la muncă și chiar acum suntem la un training de formare de formatori - pe absolut toate proiectele noastre continuăm munca atât la capitolul consiliere și apeluri la liniile fierbinți, dar și la nivel de comunicare”, ne-a asigurat Ana.
Echipa s-a schimbat de-a lungul anilor, însă organizația a evoluat împreună cu nevoile societății. Ana ne-a povestit despre cum apărea organizația, ce proiecte a avut la început și cum au apărut alte proiecte: dedicate femeilor, de prevenirea a violenței impotriva copilului sau dedicate siguranței online a copiilor.
Planuri, proiecte, strategii
„Traseul parcurs de organizație ar fi fost mult mai greu fără susținerea și contribuția partenerilor de dezvoltare. Echipa „La Strada” a simțit mereu alături umărul de încredere al colegilor și colegelor din societatea civilă, în mod special colaborarea deschisă și suportul Coaliției Naționale „Viață fără violență în familie”. Drumul „La Strada” continuă, iar strategia de dezvoltare pentru următorii ani presupune pilotarea și dezvoltarea unor servicii noi. Vom încerca să diversificăm serviciile de consiliere pentru femeile care se confruntă cu violența în familie și violența sexuală. Vom investi mult în consolidarea capacităților comunității școlare de a preveni și interveni în cazuri de abuz online asupra copiilor, dar și în instruiri specializate pentru profesioniștii care investighează și judecă spețele de abuz și exploatare sexuală a copiilor în mediul online. Vom încerca să dezvoltăm un serviciu nou de raportare a materialelor de abuz sexual asupra copiilor. În același timp, vom continua să oferim suport Guvernului în elaborarea cadrului normativ de identificare, referire și asistență a victimelor, precum și în implementarea acordurilor bilaterale de angajare la muncă peste hotare a cetățenilor Republicii Moldova – în condiții legale și sigure”, menționează întreaga echipă La Strada.Câteva imagini de la lansarea expoziției:
Vezi și aceste știri

La Strada: În izolare, femeile au suportat forme grave de violență psihologică în familie

Siguranța copiilor în mediul online, prerogativa unei colaborări dintre Ministerul Educației și Centrul Internațional ,,La Strada”

La Strada: „Cazul Prisăcari este un eșec al justitiției, care va afecta multe generații și instituții”

Mesaj „La Strada”: Mediatizarea infracțiunilor cu caracter sexual în scopuri politice compromite grav cauza violenței sexuale în societate

VIDEO. Centrul „La Strada” a organizat o serie de seminare pe subiectul infracțiunilor privind viața sexuală. Impresiile participanților

„La Strada”: Deși avem undă verde, stagnăm „la roșu” și eșuăm în protecția copiilor de abuz și exploatare sexuală
Advertoriale

Cicliștii participanți la #HospiceBikeTour2022 au ajuns acasă!

Start primului sejur din acest an al Taberei de vară „OK”. Ediție dedicată în exclusivitate copiilor angajaților OTP Bank
