ProCredit Bank desfășoară, în premieră în Republica Moldova, o inițiativă ECOlogică

ProCredit Bank desfășoară, în premieră în Republica Moldova, o inițiativă ECOlogică

Recent, ProCredit Bank - banca cu 100% capital german și olandez, a lansat în premieră pentru țara noastră o inițiativă de conștientizare și minimizare a consumului de plastic în familii, sub sloganul Gândește Responsabil pentru Viitorul Copiilor tăi.

Statisticele arată că o familie folosește, pe zi, în mediu 14 pungi de plastic, un număr alarmant, dacă e să ne gândim că timpul de utilizare a pungii este foarte scurt, deseori chiar de o singură folosință; în timp ce perioadă de descompunere este destul de lungă, până la 400 de ani. Astfel, prin inițiativa sa ProCredit Bank atrage atenția asupra consumului de pungi de plastic, care duce într-un final la poluarea mediului înconjurător.

“Inițiativa, pe care am lansat-o recent face parte dintr-o inițiativă globală, lansată recent de compania-mamă, la care s-a alăturat cu multă deschidere și ProCredit Bank Moldova. Împreună cu băncile ProCredit din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, România, Albania, Georgia și Ucraina, ne-am propus să transmitem un mesaj important și actual comunitățiilor unde noi activăm, încurajând cât mai mulți oameni să renunțe la pungile de plastic, care sunt toxice și poluează planeta, în favoarea pungilor din pânză naturale. Lipsa cererii diminueaza oferta, de aceea am decis să oferim în dar câte o pungă ecologică pentru ca oamenii să se convingă cât de utilă și “de lungă durată” este o pungă din pânză, în comparație cu una din plastic,” relatează Natalia Osadcii, Adjunct al Președintelui Comitetului de Conducere.

Publicitate

Amintim că timp de două săptămâni, ProCredit Bank va distribui gratuit în jur de 17 000 de pungi din pânză naturală, tuturor clienților băncii. Iar pentru ca această inițiativă să ajungă cât mai departe în comunitate, o parte din pungile ecologice sunt distribuite și prin intermediul rețelei de magazine Casa Curată, unde cumpărătorii își pot lua acasă produsele achizițioanate într-o pungă sută la sută ecologică.

...

...

Istoria cunoaște mai multe exemple, unde vedem că din cele mai vechi timpuri omul a știut să trăiască în armonia cu natura și mediul înconjurător. Pentru a aminti de acele vremuri , ProCredit Bank a organizat și un eveniment ECOlogic în aer liber, în inima “verde” a capitalei, la Teatrul Verde. Într-un cadru natural, la umbra copacilor, organizatorii au pregătit un program recreativ-educativ cu ateliere de creație pentru copii, master-classuri, face-painting, plantare de flori, recitaluri de muzică și dansuri populare și concursuri. Atracțiile evenimentului au fost o foto-galerie cu exemple, locuri din lumea întreagă care au ajuns astăzi a fi cele mai poluate și dezastruoase de pe pământ din cauza plasticului pe care oamenii îl lăsă în urmă, o expoziție de lucrări confecționate din materiale reciclabile, și un defileu de modă cu piese vestimentare confecționate tot din materiale reciclabile. La final, toți cei prezenți la eveniment au primit în dar punga ECO.

Stă în puterea fiecăruia să fim responsabili față de viitorul planetei în care vor trăi copiii noștri.

Mai multe poze de la eveniment găsiți aici.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal