Tânărul homosexual, batjocorit în armată: „Am decis să nu mă întorc”

Tânărul homosexual, batjocorit în armată: „Am decis să nu mă întorc”

Tânărul care pe parcursul ultimelor șase luni ar fi fost hărțuit, batjocorit și care ar fi avut gânduri suicidare în Armata Națională, după ce conducerea batalionului în care își exercită serviciul militar a aflat despre faptul că este homosexual, a publicat miercuri un mesaj pe rețelele sociale, în care a anunțat că a decis să nu se întoarcă în unitatea militară.

„Mă numesc Marin Pavlescu. Sunt militarul în termen de orientare homosexuală despre care s-a scris ieri în presă. Astăzi trebuie să mă prezint la orele 16:00 la unitatea militară, din concediu. Însă, în ultimele 6 luni, am fost supus hărțuirii în unitatea militară, pe motiv că sunt gay. Astfel, am decis să nu mă întorc”, a spus tânărul.

El declară că este pe deplin conștient că acțiunile sale vor fi interpretate ca dezertare, dar spune că își asumă răspunderea pentru posibila pedeapsă, inclusiv cu închisoare, dacă judecătorul va considera necesar să o aplice.

Publicitate

„Eu îmi datorez, în primul rând mie, respect și o șansă la fericire. Am satisfăcut serviciul militar, din aprilie 2021, până la ieșirea în concediu. În acest timp, am făcut cu greu față tratamentului degradant și umilitor la care am fost supus zilnic, inclusiv de conducere”, a zis Marin Pavlescu.

Tânărul a menționat că este gata să se prezinte cu avocatul, la prima citație a organelor de drept. Menționăm că AGORA a solicitat mai multe detalii de la Ministerul Apărării, iar reprezentanții instituției au rugat să transmitem o cerere de informații.

Pentru prima oară, despre acest caz a scris, marți, activista civică Angelica Frolov pe rețelele sociale. „Un tânăr homosexual, care face acum armata, a avut ghinionul să împrumute telefonul unui șef să vorbească cu iubitul său, fără a ști că telefonul înregistrează discuțiile. Convorbirea a fost ascultată, iar informația despre homosexualitatea tânărului, făcută publică”, a declarat Frolov.

Tot marți, Marin Pavlescu a solicitat ajutorul organizațiilor non-guvernamentale. Avocata cu care colaborează a încercat să solicite o audiență la Ministrul Apărării, dar nu a reușit, pentru că funcționara responsabilă nu ar fi ridicat receptorul. Ulterior, reprezentanții societății civile au abordat totuși acest caz cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal