Explozie de culori în noul episod Artizanii Gustului! Ce iese din combinația vânătă coaptă și carne de miel, vedeți și voi (VIDEO)

Explozie de culori în noul episod Artizanii Gustului! Ce iese din combinația vânătă coaptă și carne de miel, vedeți și voi (VIDEO)

Episodul cinci al emisiunii Artizanii Gustului, o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova, o are ca protagonistă pe Liubovi Atamusova, bucătăreasă-chef a restaurantului „Sensi”. Producătorii materialului video ne avertizează că ne așteaptă o explozie de culori! „Păcat că imaginile nu pot transmite gustul și mirosul bucatelor gătite de eroină.”

...

La fel ca în fiecare bucătar din celelalte episoade, și Liubovi a fost provocată să inventeze două rețete ce ar reinterpreta bucătăria tradițională. Și iată că, influențată de copilăria petrecută la bunicii din Găgăuzia, care spune ea că sunt cele mai minunate amintiri, Liubovi a gătit carnea de miel în combinație cu vânăta coaptă.

Publicitate
...

Liubovi Atamusova își culege inspirația din orice o înconjoară, mai ales din combinațiile de culori. Asta a făcut și în cele două rețete de autor.

„Miel în stil găgăuz” - rețeta semnată de ea, reprezintă pentru protagonistă gustul copilăriei petrecute în Găgăuzia și tinde să pună în evidență gusturile autentice locale.

...

„Este gustul Găgăuziei” spune Liubovi Atamusova, după ce ne-a povestit despre amintirile legate de bucatele gătite de bunica ei, care probabil i-au înfiripat dragostea pentru bucătărie.

...

Liubovi este un exemplu de disciplină și dedicație în bucătărie. Și totuși nu ezită să experimenteze: „Nu-mi este frică să combin lucrurile care nu pot fi combinate. Important e ca aceste lucruri să inspire viață.”

...

Cea de-a doua rețetă - „Tartă de brânză cu roșii proaspete” - e la fel de fascinantă și cu rădăcini în amintiri afective din copilărie. Cu toții știm bine de mici combinația îndrăgită dintre pâine, brânză și roșii. Iar Liubovi Atamusova a găsit o formulă specială și neașteptată de a o reinterpreta, prin acest cheesecake.

...

„O servire neobișnuită, dar totodată o combinație de gusturi foarte familiară din copilărie” - spune autoarea rețetei.

...

Artizanii Gustului dezvăluie sursele de inspirație ale celor mai buni bucătari-chefi ai Moldovei. Dacă vreți să știți de unde își alimentează imaginația ambasadorii gastronomiei locale, urmăriți emisiunea în fiecare vineri la 20:00 la Jurnal TV.

Vă invităm să urmăriți episodul dedicat bucătăresei-chef Liubovi Atamusova, în care eroina dezvăluie secretele creativității sale, pe care le-a experimentat în cele două rețete.

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal