Multe funcții vacante și multe refuzuri: Gavrilița constată lipsă de interes pentru locurile de muncă propuse la Guvern

Multe funcții vacante și multe refuzuri: Gavrilița constată lipsă de interes pentru locurile de muncă propuse la Guvern

Recent, Guvernul R. Moldova a anunțat că este în căutare de noi funcționari în condițiile în care mai multe locuri de muncă au rămas vacante. Doritorii însă nu dau buzna, iar prim-ministra Natalia Gavrilița se plânge că instituția primește un număr mare de refuzuri de la persoanele la care merg ofertele de angajare.

În timpul unei conferințe de presă din 11 noiembrie, șefa Executivului a menționat că instituția se poate lăuda cu cea mai mare reușită și anume că se realizează planul propus la început de mandat a actualei garnitură și că planul de guvernare se îndeplinește indiferent de crizele existente.

Totuși, există și cea mai mare nereușită. Aceasta ar fi lipsa de interes a potențialilor angajați pentru funcțiile propuse la Guvern.

Publicitate

„Ne confruntăm cu multe refuzuri.[...] Ar trebui să facem un studiu, să vedem de ce sunt atât de multe refuzuri. În anii trecuți era mai mult interes pentru funcțiile vacante. Acum sunt mai multe funcții vacante decât erau anterior, în plus cred că mai este nevoie de timp. Oamenii au trecut prin instabilitate politică, multe guverne care au dezamăgit și sunt persoane care își dau timp să vadă dacă vom merge pe calea propusă”, a spus șefa Cabinetului de miniștri.

Natalia Gavrilița a îndemnat pe cei interesați de ofertele de angajare să acceseze site-ul cariere.gov.md și să vadă zecile de funcții vacante. 

La aceeași conferință de presă prim-ministra a ținut să nege că în viitorul apropiat în Guvern s-ar aștepta remanieri. Aceasta după ce vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a declarat că, în scrut timp, în componența Cabinetului de miniștri ar putea avea loc schimbări de cadre. Vezi declarația video aici.

Întrebat dacă există probabilitatea ca să fie schimbat ministrul de la cârma Ministerului Sănătății, Popușoi a menționat că cel mai probabil schimbările nu vor viza această funcție. 

De altfel, recent, unul dintre membrii Cabinetului de miniștri a renunțat la funcție. Mai exact, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, a anunțat că demisioneză. Motivul invocat de principalul negociator al Republicii Moldova în procesul de reglementare transnistreană ar fi de ordine personală.

Menționăm că, Guvernul Gavrilița est compus din 13 miniștri. Executivul a fost învestit la 6 august 2021. Pentru actuala garnitură și-au dat votul 58 de deputați. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal