Victor Chironda: „Timp de patru luni a avut loc tergiversarea continuă a cauzei privind demiterea mea”. Se adresează autorităților centrale

Victor Chironda: „Timp de patru luni a avut loc tergiversarea continuă a cauzei privind demiterea mea”. Se adresează autorităților centrale

Fostul viceprimar al Chișinăului, Victor Chironda, se plânge de tergiversarea intenționată a examinării dosarului privind demiterea sa din această funcție. Chironda face apel la autoritățile centrale și cere încetarea pretinselor abuzuri asupra sa.

Victor Chironda menționează că la 15 iulie a contestat la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, decizia prin care a fost demis din funcția de viceprimar. Acesta menționează că potrivit cadrului legal, cererea urma să fie examinată în decurs de 30 de zile. La fel, Chironda a depus o cerere în care solicita emiterea unei încheieri prin care să fie dispusă suspendarea aplicării acestei dispoziții CMC, așa încât aceasta să nu aibă efecte juridice.

La 4 noiembrie, Chironda s-a adresat cu o cerere de accelerare a examinării cauzei, care însă a fost respinsă. Acesta afirmă că din informațiile pe care le are dosarul ar fi fost repartizat în luna iulie la judecătoarea Viorica Dodon care ar fi emis o încheiere de respingere a cererii privind suspendarea deciziei CMC. Aceste detalii Chironda le-ar fi aflat la 4 noiembrie și se plânge că n-a fost înștiințat nici el, nici avocatul său.

Publicitate

„În decurs de patru luni a avut loc o tergiversare continuă a cauzei respective. Nu mi s-a comunicat, n-am fost contactat, nu mi s-a adus la cunoștință absolut nimic despre evoluția sau examinarea cauzei. Cred că se face intenționat. Instanța conștientizează probabil că demiterea mea avut loc cu încălcarea flagrantă a dreptului muncii și ezită să emită o hotărâre în acest sens pentru că este evident că ea va fi anulată de instanțele superioare sau va fi condamnată de CEDO”, spune Chironda.

Potrivit lui, astfel s-ar dori „controlul asupra procesului de autorizare în construcții sau preluarea și păstrarea acestui control și eliminarea sa așa cum nu era de acord să semneze și să autorizeze lucruri ilegale”.

Fostul viceprimar al capitalei a făcut un apel în adresa președintei țării, președintelui Parlamentului, prim-ministrei, ministrului Justiției și procurorului general, rugând să se autosesizeze și să nu admită „abuzul sistemului corupt asupra sa și asupra locuitorilor capitalei”.

Menționăm că până acum nu este fixată o dată pentru ședință de judecată pe marginea dosarului pe subiectul demiterii lui Chironda.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal