Ce cred cetățenii despre prestația Guvernului Gavrilița în primele 100 de zile: „Așteptările sunt foarte mari” (VOX)

Ce cred cetățenii despre prestația Guvernului Gavrilița în primele 100 de zile: „Așteptările sunt foarte mari” (VOX)

La 15 noiembrie se împlinesc oficial 100 de zile ale Guvernului condus de Natalia Gavrilița, care a fost învestit în funcție pe 6  august curent. Noua garnitură guvernamentală a venit la putere, în contextul unui val imens de așteptări în societate, după ce la 11 iulie 2021, PAS a obținut 63 de mandate în Parlament.

În același timp însă noul Guvern a fost nevoit să gestioneze mai multe crize concomitent, fiind la un pas de a  rata un nou acord cu Gazprom, în timp ce gestionarea pandemiei nu a dat rezultatele scontate de autorități. În acest context, am decis să aflăm ce cred cetățenii despre activitatea executivului, în cele 100 de zile.

Publicitate

„Deocamdată, nu aș spune că a început rău, parcă merge tot normal, părerea mea personală, deci parcă tot normal așa, dar sunt multe angajamente care nu le-au făcut, nu le-au realizat, ar fi bine să se apuce cât mai repede de ele”, a declarat un cetățean.

„Nu se observă mari schimbări, pe cuvântul meu de cinste, am așteptat mai mari. Sunt  schimbări minore”, susține un altul.

Tema aprovizionării cu gaze a fost menționată de mai multe ori de către cetățenii intervievați.

„Judecând după prețurile la gaz, îmi pare că nu este un cadou foarte bun de Anul Nou pentru cei care au votat pentru Sandu”, afirmă un intervievat.

Un alt aspect  relevat a fost cel ce ține de comunicarea cu presa, dar și cu cetățenii, a noului Executiv, care nu de puține ori a fost calificată ca fiind una deficitară.

„Modul de comunicare mai mult al Guvernului, cei care trebuie să aducă informația în fața oamenilor, nu am văzut aceasta”, ne-a spus o doamnă.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de mandate în Parlament, fiind pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, când un partid de dreapta obține o majoritate absolută în Legislativ. Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit pe 6 august curent, cu voturile a 61 de deputați PAS. În cadrul aceleași ședințe a fost adoptată și hotărârea privind modificarea numărului de ministere, noua structură a executivului fiind formată din 13 ministere și nu din nouă cum era din 2017. 

Menționăm că Guvernul Gavrilița a  introdus pentru prima dată în structura executivului portofoliul de viceprim-ministru pe digitalizare, care este deținut de Iurie Țurcanu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal