A fost lansată campania națională „Bună Ziua”: „Este o premieră pentru Republica Moldova”

A fost lansată campania națională „Bună Ziua”: „Este o premieră pentru Republica Moldova”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat lansarea campaniei „Bună Ziua” în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi. Astfel, în următoarele săptămâni, echipaje mixte formate din polițiști, polițiști de frontieră, carabinieri și salvatori vor merge în întreaga țară pentru a comunica proactiv cetățeni și a preveni crimele  și contravențiile.

Ceremonia de lansare a fost deschisă de secretarul de stat al MAI, Sergiu Diaconu care a declarat că respectiva campanie este una de prevenire și dialog pentru sporirea siguranței și liniștii publice prin prezența activă a tuturor angajaților subdiviziunilor MAI în viața comunitară până ca un conflict sau urgență să se întâmple. Potrivit lui Diaconu, în cadrul campaniei, peste 2.800 de angajați ai MAI vor fi zilnic implicați în acțiuni de comunicare cu cetățenii.

„Timp de două săptămâni, în echipaje mixte, polițiștii împreună cu carabinierii, polițiștii de frontieră împreună cu salvatorii și pompierii, vor pleca în peste 200 de localități pentru a stabili un dialog bazat pe respect cu cetățeanul. Este o premieră când patru subdiviziuni de forță a MAI vor lucra în echipaje mixte pentru a soluționa tot spectrul de probleme de ordine și securitate publică cu care se confruntă cetățeanul”, a precizat Diaconu.

Publicitate

În cadrul campaniei, Inspectoratul General al Poliției (IGP) va participa cu peste 1.500 de angajați zilnic, pentru a preveni infracționalitate și a stabili un dialog proactiv cu fiecare cetățean.

„Poliția va fi alături de cetățeni nu doar atunci când va fi urgența și persoana va telefona la 112, dar atunci când e nevoie de comunicare, de primirea unor informații pozitive”, a precizat șeful IGP, Iurie Podarilov.

„Ne dorim să ajungem în locurile vulnerabile pe care le avem la ziua de astăzi, și anume spitalele din țară, cunoașteți foarte bine situația colegilor noștri din România, Ucraina, unde s-au petrecut mai multe cazuri când au avut loc incendii, au decedat sau suferit oameni. Ceea ce ne dorim, este să preîntâmpinăm așa cazuri”, a menționat șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Harabagiu Mihail.

Campania dată este o premieră pentru Republica Moldova, a comunicat șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, fiind pentru prima dată când sunt implicate patru subdiviziuni de forță ale MAI pentru a colabora în vederea asigurării securității cetățeanului.

Amintim că, inițial lansarea campaniei era preconizată pentru data de 11 noiembrie, însă a fost amânată pentru ziua de 16 noiembrie curent, ca urmare a „unor evenimente importante din țară”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal