CNAS a acumulat în bugetul asigurărilor sociale de stat peste 22 de miliarde de lei în primele 10 luni ale anului 2021

CNAS a acumulat în bugetul asigurărilor sociale de stat peste 22 de miliarde de lei în primele 10 luni ale anului 2021

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că în perioada de 10 luni ale anului 2021, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă totală de peste 22 de miliarde de lei, sau 82,1% din planul anual stabilit de circa 27 de miliarde de lei. 

Contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de peste 13 miliarde de lei sau 80,4% din suma anuală prevăzută de 16 miliarde. Faţă de indicatorul respectiv, realizat în perioada similară a anului 2020, suma contribuţiilor de asigurări sociale de stat acumulate în perioada raportată a înregistrat o creştere cu peste un miliard de leu sau cu 14,7%.

Alte venituri au fost încasate în bugetul asigurărilor sociale de stat în sumă de 236 de milioane de lei, din care sau 232 de mililoane de lei a constituit partea impozitului unic perceput de la rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei.

Publicitate

Transferurile de la bugetul de stat s-au finanţat în sumă de circa nouă miliarde de lei, în corespundere cu cererile de finanţare, din care:

- șase miliarde - destinate plăţii prestaţiilor de asistenţă socială şi altor plăţi, care conform legislaţiei sunt finanţate din bugetul de stat. Acestea au constituit 79,2% din suma anuală prevăzută de opt miliarde de lei, iar faţă de perioada similară a anului precedent au fost cu 234 de milioane de lei sau cu 3,8% mai mari;

- 2,8 miliarde de lei- destinate acoperirii deficitului de venituri proprii ale bugetului asigurărilor sociale de stat, ce constituie 100% din planul anual precizat.

Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada raportată au fost executate în sumă de peste 22 de miliarde lei sau 81,2% din planul anual stabilit de 27 de miliarde de lei.

Faţă de indicatorul respectiv realizat în aceiaşi perioadă a anului 2020, suma cheltuielilor bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada raportată a anului de gestiune, a fost mai mare cu circa două miliarde de lei sau cu 10,5%.

În perioada de 10 luni ale anului curent, veniturile totale au depăşit cheltuielile totale executate ale bugetului asigurărilor sociale de stat cu 234 de milioane de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal