Cine este „Ghena” de la CNA și de ce a ajuns să fie pomenit de la tribuna Parlamentului (FOCUS)

Cine este „Ghena” de la CNA și de ce a ajuns să fie pomenit de la tribuna Parlamentului (FOCUS)

Dezbaterile parlamentare privind raportul de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție (CNA) au adus în atenția deputaților cazul unui ofițer din cadrul instituției. Potrivit deputatului PAS, Adrian Cheptănaru, acesta ar fi „milionar în euro” și ar avea o avere nejustificată.

Pledoaria deputatului despre cazul acestui ofițer al CNA, ale cărui „merite” au fost enumerate de la tribuna Parlamentului, l-a intrigat și pe președintele legislativului, Igor Grosu, care a cerut ajutorul presei pentru a afla mai multe despre acest personaj.

„Acest individ, stimați colegi, este milionar în euro. El deține sute de terenuri agricole, construcții comerciale, apartamente și case în proprietate, înregistrate pe numele părinților, fratelui și chiar, pe nume propriu și se mai spune, în Ungheni, că este cămătar și sponsor al contrabandei”, a susținut parlamentarul.

Publicitate

În replică, speakerul Igor Grosu s-a arătat intrigat de cele spuse, ironizând pe seama situației.

„Domnule deputat, pentru corectitudine, ne-ați convins că Ghena este un ofițer care e un cadru bun de la CNA (...) el trebuie parașutat pe la ceva de atragere a investițiilor”, a spus Grosu.

„Eu nu știu cu ce concluzie va ieși fiecare, dar m-ați intrigat foarte mult, cine e acest Ghena? Cred că presa, iarăși, o să ne ajute. Cum arată Ghena ăsta? Eu am dat search pe Google - dă ce vrei, numai nu pe Ghena ăsta, ori eu nu caut cum trebuie. Chiar sunt curios să văd, cine e acest om de succes, e un om de succes”, a adăugat Grosu.

În rezultatul dezbaterilor, deputații au votat pentru aprobarea raportului de evaluare a activității CNA în perioada 2016 - 2020 și primele nouă luni ale anului 2021, calificând activitatea CNA drept una nesatisfăcătoare. Peste jumătate de oră, parlamentari au aprobat și demisia directorului Ruslan Flocea din fruntea instituției. Și aici, speakerul Grosu a ironizat, menționând că speră ca noul interimar din fruntea CNA să nu fie ofițerul „Ghena”.

Potrivit presei de investigație, ar fi vorba de Ghenadie Tanas care a fost subiectul mai multor investigații din anii 2017 - 2019, fiind menționat faptul că este unul dintre cei mai bogați angajați ai CNA. O investigație a Ziarului de Gardă din 2017, relevă faptul că acesta a cumpărat 40 de terenuri, a dat cu împrumut mii de euro și s-a ales cu un apartament în Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal