Replici acide între Novac și Nemerenco. Deputații PAS au scandat „rușine” (FOCUS)

Replici acide între Novac și Nemerenco. Deputații PAS au scandat „rușine” (FOCUS)

Moțiunea simplă a opoziției împotriva ministrei sănătății Ala Nemerenco, nu s-a lăsat trecută fără replici acide în Plen. În cadrul șirului de întrebări din partea deputaților fracțiunii parlamentare BCS, Grigore Novac și Ala Nemerenco s-au întrecut în declarații. 

Ministra s-a arătat indignată de faptul că ar fi atacată de deputații opoziției. 

 „Dar dvs de fiecare dată fără niciun drept și fără niciun fundament mă atacați pe mine, nu știu de ce, de fiecare dată, când de fapt ar trebuie să fie invers. Eu ar trebui să am pretenții la dvs, de ce nu ați ridicat dnle Novac salariul, ați avut Parlamentul aici, ați avut susținere pentru așa ceva, de ce nu ați făcut-o puteți să-mi răspundeți mie” a spus Nemerenco.

Publicitate

În replică, parlamentarul a declarat că de fapt, deputații PAS au fost cei care au nu au dispus mărirea salariului medicilor. 

 „Doamna ministru eu vreau să vă amintesc că noi când voiam să majorăm salariile medicilor, colegii dumneavoastră săreau ca urangutanii pe masă pe aici, rupeau microfoanele, ca să nu facem acest lucru” a precizat Novac.

Totodată, deputatul a învinuit-o pe ministră că ar fi implicată în scheme dubioase. 

 „Cred că ar trebui să vă aduceți aminte de zimbrii Ceahlăului și multe alte scheme dubioase în care sunteți..ca să vă mustre conștiința, iar noi când protestam împotriva actelor de corupție, dvs stăteați binișor și erați în grupul celor care prin anumite mecanisme făceau delapidări de fonduri pentru că dvs nu veniți din pod de undeva, tot ați fost și sunteți cu aceștia care au fost verzi acum sunt galbeni. Și eu n-am nimic împotriva dvs, eu personal v-aș păstra în calitatea de ministru, dvs furnzați așa un val de prostie pentru că sunteți în stare să rupeți toate site-urile, e destulă o ieșire de a dvs” a mai adăugat Grigore Novac. 

Nemerenco însă a menționat că a trăit toată viața onest. 

„Toți colegii medici mă cunosc foarte bine și eu am trăit toată viața mea absolut onest din salarii, în același apartament pe care dvs umblați și-l filmați și îl fraudați, din anul ’86, dintr-un bloc de etaje jerpelit, eu nu trăiesc așa cum trăiți dvs, nu-mi permit așa ceva. Colega dvs a pierdut „s treskom” prima etapă a judecății și o să o piardă și ceilalți colegi ai dvs” a adăugat ministra. 

Menționăm că, la 14 octombrie, fracțiunea BCS a înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției în domeniul Justiției. Moțiunea a fost intitulată „Subminarea principiilor statului de drept și subordonarea justiției”. La ședința din 21 octombrie moțiunea simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției, inițiată de BCS, nu a trecut. Doar 28 de deputați au votat pentru. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal