15 localități din țară își vor alege primarul pentru următorii doi ani. Miza cea mare – Primăria municipiului Bălți

15 localități din țară își vor alege primarul pentru următorii doi ani. Miza cea mare – Primăria municipiului Bălți

Cetățenii a 15 localități din țară sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și alege primarul pentru următorii doi ani, în cadrul alegerilor locale noi. Secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00, fiind așteptați să își exercite dreptul la vot 130.626 de cetățeni, conform datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC).

09:30 – Până la această oră, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, mai mult de 2.000 de persoane sau peste 2% din numărul total de alegători, au votat la Bălți. Potrivit instituției, la urnele de vot din Bălți sunt așteptați 102.040 de cetățeni.

...

Publicitate

sursa: CEC

Cea mai importantă cursă electorală are loc la Bălți, acolo unde 11 candidați se luptă pentru șefia capitalei de nord a țării. Cine sunt aceștia puteți afla în materialul de mai jos.

Vezi și: Unii au venituri de milioane, alții - conduc mașini de 5.000 de lei. Cine sunt pretendenții la Primăria Bălți și ce averi declară (VIDEO)

Pentru alegerile locale noi din Bălți au fost deschise 60 de secții de votare, fiind tipărite 102.105 de buletine, dintre care 51.988 în limba română și 50.117 în limba rusă, din totalul de 130.917 buletine tipărite pentru toate cele 15 localități.

La acest scrutin CEC a acreditat pentru monitorizarea alegerilor 79 de observatori naționali. Aceștia vor avea posibilitatea de a raporta în regim online toate încălcările ce vor fi depistate.

Pe lângă municipiul Bălți, alegerile au loc în următoarlee localități: satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hîrtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Hlinaia, raionul Edineț, satul Călinești, raionul Fălești, comuna Ișcălău, raionul Fălești, satul Pîrlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni, satul Bălceana, raionul Hîncești , comuna Cneazevca, raionul Leova, satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

Amintim că pe 12 iulie, Renato Usatîi a anunțat că demisionează din funcția de primar de Bălți. S-a întâmplat după ce la alegerile parlamentare anticipate Blocul Electoral Renato Usatîi nu a reușit să acceadă în Parlament.

Ulterior, mai mulți susținători ai edilului de Bălți au ieșit în stradă. Timp de trei zile, aceștia l-au rugat pe Usatîi să nu renunțe la funcția de primar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal