Procesul de votare în cadrul alegerilor locale noi din 21 noiembrie s-a încheiat. Ce încălcări au fost depistate și câți alegători au votat

Procesul de votare în cadrul alegerilor locale noi din 21 noiembrie s-a încheiat. Ce încălcări au fost depistate și câți alegători au votat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că procesul de votare în cadrul alegerilor locale noi din cele 15 localități din țară a fost încheiat la ora 21:00, conform legislației. Totodată, conform datelor prezentate de CEC către Inspectoratul General al Poliției (IGP), pe parcursul zilei alegerilor au fost înregistrate doar 37 de cazuri de încălcare a legislației electorale.

Astfel, aceste cazuri au fost sesizate în circumscripțiile electorale Bălți – 31 cazuri, Fălești – 4 cazuri și Edineț – 2 cazuri. Acestea se referă la amplasarea afişelor electorale în alte locuri de cât cele stabilite, bănuială rezonabilă de agitație electorală, alte acțiuni ce ar fi putut împiedica buna desfășurare a procesului electoral.

Materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea adoptării deciziilor corespunzătoare faptelor. În acest context, CEC menționează aportul colegilor din cadrul Agenției Naționale Transport Auto și ai Inspectoratului General al Poliției la menținerea ordinii publice și a securității întregului proces electoral.

Publicitate
...

Cea mai mare prezență la vot a fost înregistrată în localitatea Hlinaia din raionul Edineț, aceasta fiind de 52.,78%. O situație asemănătoare a fost înregistrată în localitatea Camenca din raionul Glodeni, prezența  la vot 51,61%. Pe de altă parte, în municipiul Bălți a fost înregistrat o rată de prezență la vot de 32,79%.

Prezență modestă la vot a fost înregistrată în orașul Cupcini. unde au participat la vot 33,31% din numărul total al persoanelor cu drept de vot. O situație similară a fost înregistrată și în localitatea Opaci acolo unde prezența la vot a fost de 36,31%.

Amintim că, pe lângă municipiul Bălți, alegerile au loc în următoarele localități:  satul Opaci, raionul Căușeni,  comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hîrtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Hlinaia, raionul Edineț, satul Călinești, raionul Fălești, comuna Ișcălău, raionul Fălești, satul Pîrlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni, satul Bălceana, raionul Hîncești , comuna Cneazevca, raionul Leova, satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal