Inaugurarea bradului de Crăciun va da startul programului de sărbători în capitală. Ion Ceban: Guvernul a renunțat să participe”

Inaugurarea bradului de Crăciun va da startul programului de sărbători în capitală. Ion Ceban: Guvernul a renunțat să participe”

Din 1 decembrie, în Chișinău, va fi dat startul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. Activitățile vor începe cu inaugurarea pomului de Crăciun din centrul capitalei. În acest an, cheltuielile sunt suportate de autoritățile locale, potrivit primarului general al municipiului Chișinău,  Ion Ceban. Edilul afirmă că Guvernul a înștiințat oficial municipalitatea că nu va contribui financiar. Totuși, o cifră a costurilor încă nu a fost numită.

În prima zi de decembrie, se planifică inaugurarea pomului de Crăciun din centrul Chișinăului. Evenimentul va demara la ora 17:00. La această etapă, se lucrează la montarea și împodobirea bradului care a fost amplasat în spatele Arcului de Triumf.

Tot acolo, urmează să fie amenajat Orășelul de Crăciun, să fie instalat un carusel cu eroi din povești și, deși încă nu există o decizie finală, în centrul Chișinăului ar putea apărea un patinoar temporar. Luminițele de sărbătoare, de altfel, vor fi aprinse treptat, în toate sectoarele din capitală. La fel, vor fi amenajate zone cu brazi de Crăciun pentru vizitatori, în fiecare sector.

Publicitate

Totodată, au fost identificate locații pentru târgurile de Crăciun. „Din păcate, sunt foarte puțini agenți economici care vor să participe în acest sens. Și suntem, în continuare, în proces de discuții”, a spus primarul general Ion Ceban.

Potrivit edilului, se lucrează și la amenajarea străzilor, a aleilor și parcurilor. Vor fi decorate și unele unități de transport.

Cât despre costurile lucrărilor, primarul nu a dat o cifră. „Toate responsabilitățile sunt împărțite între preturi și direcții. Fiecare vine cu partea sa de contribuții. Vom putea spune la final toate cifrele. Este adevărat că „Guvernul a renunțat să participe și ne-a înștiințat oficial. Am solicitat acele căsuțe de iară cumpărate anterior și nici în acest caz nu am primit un răspuns pozitiv, ne-au refuzat”, a spus Ion Ceban.

Iată care este întreg programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă 2021, desfășurate în capitală:

Programul acțiunilor Sărbăt... by Primăria Chișinău

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal