Plăcinta domnească și Prăjitura Peresecina - Artizanii Gustului ne prezintă bucatele ce te fac să revii la Marcu Bakery (VIDEO)

Plăcinta domnească și Prăjitura Peresecina - Artizanii Gustului ne prezintă bucatele ce te fac să revii la Marcu Bakery (VIDEO)

Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova. În cel mai recent episod am aflat cum a reușit brutăria „Marcu Bakery” să-și câștige atât de rapid locul în inimile clienților. S-au deschis chiar la începutul pandemiei, dar asta nu i-a împiedicat să-i cucerească instantaneu pe drumeții care treceau pe lângă Peresecina. 

...

Având în gând Orheiul Vechi ca cea mai populară destinație turistică din țară. Elena Catraniuc a ales să construiască brutăria în Peresecina, pe traseul național. Plăcintele lor nu doar că îi fac pe trecători să se oprească, ci îi ademenesc și pe cei din Chișinău să facă drum până la Peresecina doar pentru asta.

Publicitate
...

Elena lucrează cot la cot cu echipa ei și ne-a arătat cum se pregătește o adevărată „Plăcintă domnească”, cu un aluat extrem de fin.

...

„Plăcintă domnească” este o plăcintă împletită în cosiță sub formă de roată, care reprezintă infinitul. Asta ne spune Elena Catraniuc, autoarea rețetei și inima proiectului MARCU Bakery, care i-au cucerit cu plăcintele lor pe toți cei ce le-au trecut pragul. Una dintre acestea este anume Plăcinta domnească, cu o umplutură fragedă ce se topește în gură.

...

Iar cea de a doua rețetă semnată de patiseră este și ea inspirată din gastronomia locală - „Prăjitura Peresecina”.

Prăjitura tradițională denumită în popor „mușuroiul de furnici” este cea care făcea parte din mesele îmbelșugate de la nunți și cumătrii.

...

Elena Catraniuc a căutat să afle rețeta acestui desert, care a fascinat-o la o nuntă din Peresecina, de unde și numele sub care se găsește în prezent desertul la MARCU Bakery.

Biscuiții copți chiar în brutăria lor, crema de lapte condensat fiert și nucile coapte sunt ceea ce admiră Elena în această rețetă în mod deosebit.

...

Aflați mai multe despre rețete, istoria Elenei Catraniuc și a proiectului ei de suflet, la Artizanii Gustului. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade și nu ratați ocazia de a le vedea pe cele precedente. De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal