Magistrații au decis: 30 de zile de arest la domiciliu, pentru fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ion Țurcan

Magistrații au decis: 30 de zile de arest la domiciliu, pentru fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ion Țurcan

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ion Țurcan a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată,  sâmbătă, 27 noiembrie, de către magistrații Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Totodată, procurorii anunță că vor contesta decizia cu recurs la Curtea de Apel Chişinău.

Sâmbătă, 27 noiembrie, magistrații Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupție cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, în privința ex-vice ministrului de interne, învinuit de îmbogățire ilicită.

În rezultatul examinării, magistrații au admis parțial demersul procurorilor, aplicând în privinţa învinuitului măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Publicitate

Procurorii consideră încheierea judecătorului de instrucţie ca fiind neîntemeiată şi urmează să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Amintim că ex-viceministrul de Interne, Ion Țurcan, a fost reținut pentru 72 de ore, în data de 24 noiembrie, după ce procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul acestuia. Pe numele fostului viceministru al Afacerilor Interne și ex-președinte raionului Criuleni, Ion Țurcan,  a fost emis un act de contestare, după ce Autoritatea Națională de Integritate a  depistat o diferență de circa 390 de mii de lei între averea dobândită și veniturile realizate, precum și deținerea nejustificată a acesteia.

Controlul pe avere pe numele fostului viceministru de la MAI a fost inițiat în aprilie 2021, după ce ANI s-a autosesizat din informații jurnalistice despre „o casă de milioane a unui viceministru MAI scoasă în vânzare”. Verificările au fost efectuate pentru perioada deținerii mai multor funcții de conducere în cadrul MAI, inclusiv funcției de viceministru al MAI și cea de președinte de raion.

Drept replică, Țurcan a menționat că, în perioada 2005-2021, a efectuat mai  multe lucrări la casă din forțele proprii și cu ajutorul prietenilor. Iar, referitor la diferența dintre avere și venituri, subiectul nu a putut justifica prin acte proveniența acesteia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal