Focar în trafic! Soluții pentru ambuteiajele din Chișinău, sugerate de cititorii AGORA: Transport public, parcări sau centură de ocolire a orașului (VIDEO)

Focar în trafic! Soluții pentru ambuteiajele din Chișinău, sugerate de cititorii AGORA: Transport public, parcări sau centură de ocolire a orașului (VIDEO)

Diminețile în capitală încep pentru fiecare diferit - unii se grăbesc la serviciu, alții la școală sau la medic, rude. Însă, un element cheie completează tabloul zilnic fără excepție pentru cele cinci sectoare: Ambuteiajele! Cititorii AGORA au propus un șir de soluții pentru traficul rutier din Chișinău. Iată unele dintre ele.

Timpul pierdut în trafic e motiv de întârzieri, iar răbdarea călătorilor e pusă la grea încercare de cele mai multe ori: „De la Ciocana până la Circ, dimineața, traseul poate dura 40 de minute și mai mult. La fel seara pe sens invers”, spune un locuitor al capitalei. Altă persoană se plânge că dimineața poate sta și o oră în drum spre destinație.

Publicitate

„Cinci ani în urmă m-am mutat în București. Ziceam că e aglomerat și că la Chișinău se circulă mai bine. Acum am revenit. Zic că la București se circulă mai liber”, spune o altă persoană.

Ambuteiajele, sau cum le mai spunem - focare în traficul rutier, se întâlnesc pe:

...

Problema nu e de o singură zi și nici de un an. Cât timp autoritățile promit că rezolvă problema, cititorii AGORA au propus soluții. O soluție ar fi mai mult transport public.

„Cred că dacă ar fi transport public în de ajuns, multe persoane ar renunța la transportul propriu. O soluție ar mai fi banda specială pentru transport public”, sugerează Ion Baltatescu.

„Acestea nu-s ambuteiaje, acesta e doar un semn că ele degrabă vor apărea, pentru că mai este loc. Ca aceste ambuteiaje să dispară, trebuie dezvoltat transport public și alternativ. Cât mai comod și rapid se va circula cu bicicleta și troleul, cu atât mai puțini vor avea nevoie de automobil propriu”, spune Denis Gâlcă.

O altă soluție sugerată de cititori ar fi mai multe parcări. Trebuie parcări plătite. Mașinile parcate neregulamentar - evacuate din contul proprietarului!”, propune Ștefan Cemartan.

...

Unii dintre urmăritorii AGORA propun să optăm mai mult pentru transport alternativ așa ca bicicletele și trotinetele.

...

...

O altă soluție, în opinia locuitorilor din Chișinău, ar fi dezvotarea centurii de ocolire a orașului. „Faceți centura de oraș, construiți parcări supraetajate, interziceți parcări pe marginea carosabilului”, propune Tatiana.

Citește și: Focar în trafic! Soluțiile chișinăuienilor pentru ambuteiajele din centrul capitalei: Fără construcții multietajate și cu piețe în afara orașului (VIDEO/FOTO)

AGORA a adunat sugestiile cititorilor și a mers la responsabilii de la Primăriei. Urmează să aflăm ce spun despre fiecare soluție propusă în parte și ce se întreprinde.

Vouă care soluție vă pare cea mai potrivită pentru Chișinău?

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal