Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri din Odesa, cercetați și pentru contrabandă cu droguri

Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri din Odesa, cercetați și pentru contrabandă cu droguri

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care au fost reținuți fiind bănuiți de  contrabandă cu mărfuri de la piața „KM7” din Odessa, Ucraina, în valoare de circa 1,5 milioane lei, sunt cercetați și pentru contrabandă cu droguri. Un anunț în acest sens a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Urmare a expertizării mărfurilor introduse în țară ilegal, dispuse de procurorii PCCOCS, rezultatele au relevat și faptul că substanța solidă, cu aspect de praf, este heroină. Pe piața neagră, costul acesteia ar cifra aproximativ 200.000 lei. Prin urmare, ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari.Investigațiile continuă și sub acest aspect, conexat la dosarul penal de bază, comunicat public la 10 noiembrie 2021”, se arată într-un comunicat al PCCOCS. 

Anterior, timp de nouă luni, Serviciul Vamal și Serviciul de Informații Securitate au stabilit faptul că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate.

Publicitate

De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

La 9 noiembrie curent, au fost reținuți în flagrant trei bănuiți, printre care doi polițiști, și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă.

Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al MAI, a reușit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană, dar urmează să fie anunțat în căutare. Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese din țară.

În cadrul aceleiași investigații a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa un milion de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Procurorii PCCOCS urmează să dispună efectuarea investigațiilor financiare paralele și să formuleze învinuiri de participare în cadrul grupării criminale și altor persoane, inclusiv angajaților subunităților MAI.

La data de 22 noiembrie, oamenii legii au descins la domiciliul a patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Florești. Printre aceștia se numără o persoană cu funcție de conducere și un ex-angajat al poliției, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului de Poliție. 

În total au fost efectuate opt percheziții în cadrul unei cauze penale inițiată la 17 noiembrie ce vizează „purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor săvârșită de două sau mai multe persoane”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal