Circa 7400 de prânzuri calde vor fi împărțite oamenilor nevoiași în urma colectei de produse, desfășurată de Banca de Alimente (FOTO)

Circa 7400 de prânzuri calde vor fi împărțite oamenilor nevoiași în urma colectei de produse, desfășurată de Banca de Alimente (FOTO)

În perioada 8 - 27 noiembrie, Banca de Alimente a organizat cea de-a 2-a ediție a „Campaniei naționale de prevenire a risipei de alimente și a foametei”. Campania are drept scop sensibilizarea societății, agenților economici și autorităților publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire pe fiecare la un comportament responsabil pentru a putea salva tone de alimente și a preveni foamea. 

Campania a culminat cu organizarea unei colecte de produse alimentare, care s-a desfășurat concomitent cu alte acțiuni similare ale Băncilor de Alimente din Europa.

Și în acest an, mii de oameni au răspuns îndemnului Băncii de Alimente și au donat în data de 27 noiembrie, produse alimentare destinate pentru susținerea persoanelor nevoiașe, beneficiari ai mai multor ONG-uri, aziluri de bătrâni, servicii sociale din țară. Evenimentul se înscrie în a doua ediție a Campaniei.

Publicitate
...

Astfel, grație implicării și solidarizării, au fost adunate circa 3700 kg de produse alimentare care se vor transforma în 7400 de prânzuri pentru diferite categorii de oameni aflați în nevoie (bătrâni, persoane cu nevoi speciale, copii, mame singure, etc).

Colecta s-a desfăşurat în rețeaua de magazine Kaufland Moldova din capitală, dar și în teritoriu (Bălți, Ungheni), unde  s-au implicat peste 50 de voluntari, care au informat cca 9000 de cumpărători despre problema risipei de alimente și modalitățile de prevenire.

...

„Cu bucurie am constatat că mii de oameni rezonează cu efortul Băncii de Alimente: de a reduce numărul persoanelor care suferă de foamete și malnutriție în Republica Moldova. Prevenirea risipei de alimente și solidaritatea sunt rețeta prin care putem să oferim un sprijin persoanelor aflate în dificultate. În acest context, mulțumim donatorilor, voluntarilor și partenerului nostru Kaufland Moldova pentru implicarea valoroasă în cadrul campaniei.”

Oleg Paraschiv, director Banca de Alimente

Autor:

...

Echipa Băncii încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, iar organizația își asumă logistica (transport, colectare, siguranța distribuției în teren), facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

...

Contactați Banca de Alimente, dacă doriți să faceți o donație de produse alimentare sau aveți un stoc de produse cu ambalaj deteriorat/la limita scadenței.

Date de contact: [email protected], Bancadealimente.md, 0607 33 300

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal