Amenințările lui Putin și ajutoarele Guvernului. Top 3 cele mai citite știri pe AGORA, în luna noiembrie (CARDURI)

Amenințările lui Putin și ajutoarele Guvernului. Top 3 cele mai citite știri pe AGORA, în luna noiembrie (CARDURI)

Știrile AGORA au totalizat timp de o lună mai mult de 933 de mii de afișări. Astfel, noutățile, reportajele și articolele de autor la care a lucrat echipa noastră au fost accesate de peste 278 de mii de cititori. Găsiți mai jos un Top 3 al celor mai citite știri în noiembrie 2021.  

Vladimir Putin a lansat o amenințare pentru Belarus: „Dacă întrerupeți tranzitul de gaz natural către Europa, stricăm relațiile”

Articolul despre liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care se declară nemulțumit de faptul că Belarusul nu l-a consultat înainte de a amenința cu reducerea fluxurior de gaze naturale rusești către Europa a fost cel mai citit material de pe AGORA în luna noiembrie, însumând circa 13.500 de afișări. Materialul se referă la declarațiile făcute de Vladimir Putin în contextul în care Alexandr Lukașenko a amenințat că va riposta față de orice noi sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Minskului în criza migranților de la frontiera dintre Belarus și UE, sugerând că ar putea opri tranzitul de gaze și alte mărfuri.

Publicitate

Follow up: Avertismentul lui Vladimir Putin a crescut pentru scurt timp prețul gazelor la bursele din Europa. Între timp, la sfârșitul lunii noiembrie, Angela Merkel a declarat că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să aplice noi sancţiuni împotriva Rusiei, dacă se vor amplifica tensiunile militare în estul Ucrainei sau criza migranţilor de la frontiera dintre Belarus şi Polonia. Totodată, criza migranților a continuat în contextul în care Alexandr Lukaşenko a afirmat în mod repetat că nu va mai opri persoanele care traversează teritoriul Belarusului în încercarea de a ajunge în Uniunea Europeană.

Guvernul anunță ajutoare pentru populație în perioada rece a anului

Știrea privind ajutoarele în perioada rece a anului pentru consumatorii de gaze naturale din Republica Moldova este al doilea cel mai citit articol din luna noiembrie.

Potrivit materialului, pachetul total de compensare a creșterii tarifelor la agentul termic urma să constituie 1,6 miliarde de lei, iar ajutorul va fi acordat din luna noiembrie până în luna martie.

Follow up: Ulterior, Guvernul a precizat că există mai multe criterii de eligibilitate. Totodată, Executivul a subliniat că într-un apartament de 60 m2 în care se consumă 300 de m3 de gaz lunar, primii 50 m3 se vor achita la tariful de 6,76 de lei cu TVA inclus, următorii 100 de m3 (până la 150 m3) se achită cu – 7,86 lei, iar restul se achită cu 11 lei și 8 bani.

Gavrilița îi dă o replică lui Dodon, în legătură cu soluțiile în criza prețurilor mari la gaze

Replica prim-ministrei Natalia Gavrilița după ce Igor Dodon a declarat că eliminarea TVA-ului de 8% la gazele naturale ar ușura din povara facturilor la căldură este pe locul trei în topul celor mai citite știri din noiembrie. Atunci, șefa cabinetului de miniștri declara că discuțiile legate de TVA ar fi politice și că bunele practici arată că e mai bine ca Guvernul să subvenționeze populația direct.

Follow up: Ulterior, autoritățile au decis să ofere compensații pentru consumul de gaz natural și energie termică. Prin urmare, s-a hotărât să se compenseze, în proporție de 67%, primii 50m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 s-a instituit o compensare de 50%. De asemenea, s-a propus compensarea diferenței, în mărime de 67%, pentru prima gigacalorie consumată.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal