Avocata tânărului homosexual, batjocorit în armată, spune că a discutat cu ministrul Apărării la subiect: „Am rămas uluită”

Avocata tânărului homosexual, batjocorit în armată, spune că a discutat cu ministrul Apărării la subiect: „Am rămas uluită”

Avocata tânărului umilit în armată pentru faptul că este de altă orientare sexuală spune că a discutat cu actualul ministru al Apărării, solicitându-i să intervină, cumva, în acest caz. Dar conversația purtată ar fi luat un parcurs neașteptat, după cum motivează Doina Ioana Străisteanu. Nu am reușit să obținem un comentariu și din partea lui Anatolie Nosatîi.

„Primul gând care mi-a venit, în legătură cu schimbarea guvernării, cu numirea noilor miniștri, gândul a fost că dacă explic situația noului ministru al Apărării și îi solicit, în mod obiectiv să intervină, noi puteam considera variantele pentru Marin să se întoarcă în serviciul militar, într-o ambianță sigură. Prima discuție a fost ok, pentru că domnul ministru m-a ascultat, în legătură cu întrebarea care m-a deranjat. După jumătate de oră m-a apelat înapoi și am rămas uluită. Nu voi uita niciodată sentimentul pe care mi l-a creat. Pentru că prima cu care a început domnul ministru a fost să mă întrebe dacă știu că Marin este într-o relație cu o persoană minoră, de 17 ani. Eu deja știu totul. Am rămas uluită. Nu înțeleg de ce se focusează pe relația clientului meu cu partenerul său, pentru că ei sunt apropiați de vârstă și nu este o relație care se pedepsește penal. (...) Eu am înțeles că orientarea sexuală a clientului meu îi motivează pe persoane să schimbe reflectoarele, nu pe problema denunțată, dar pe personalitate, să facă persoana de vină”, a declarat Doina Ioana Străisteanu, avocata lui Marin Pavlescu la o emisiune de la TV8.

Avocata spune că a rămas stupefiată și de explicația ministrului Apărării. „Mi-a părut foarte rău și atunci pentru prima oară domnul ministru mi-a zis că reputația instituției îl îngrijorează, că vrea să aibă grijă.”

Publicitate

Deocamdată nu avem un comentariu de la Anatolie Nosatîi, respectiv această discuție nu a fost confirmată și de el.

AFLĂ DE AICI MAI MULTE: Tânărul homosexual, batjocorit în armată: „Am decis să nu mă întorc”

Marin Pavlescu este tânărul care pe parcursul ultimelor șase luni ar fi fost hărțuit, batjocorit și care ar fi avut gânduri suicidale în Armata Națională, după ce conducerea batalionului în care își exercită serviciul militar a aflat despre faptul că este homosexual.

Pe 25 noiembrie, ministerul Apărării a venit cu o reacție pe marginea cazului lui Marin Pavlescu. Potrivit instituției, în urma unei cercetări nu au fost depistate dovezi precum tânărul ar fi fost supus violenței fizice, verbale și psihologice. Despre asta a scris activista civică Angelica Frolov pe o pagină de socializare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal