Șor spune că un membru CEC face presiune asupra Comisiei pentru a o scoate pe Tauber din cursa electorală de la Bălți

Șor spune că un membru CEC face presiune asupra Comisiei pentru a o scoate pe Tauber din cursa electorală de la Bălți

Liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care este anunțat în căutare în dosarul frauda bancară, fiind condamnat de prima instanță  la șapte ani de închisoare, a făcut o intervenție video pe Facebook în care a declarat că membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC) Pavel Postică face presiuni asupra celorlalți membri ai CEC, pentru a-i convinge să o scoată pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți. Solicitați pentru reacții, Pavel Postică și purtătoarea de cuvânt a CEC-ului, Rodica Sîrbu, nu au venit cu un răspuns.  

„Noi cunoaștem că ieri, în jurul orei 16:00, membrul CEC Pavel Postică, care se consideră un fel de lider informal al CEC, împuternicit de președintele Maia Sandu, i-a presat pe ceilalți membri ai CEC să o scoată pe Marina Tauber din alegeri. Știm, de asemenea, că Postică le-a spus membrilor CEC că acest ordin vine de sus, de la Maia Sandu, și le-a sugerat să nu se opună. Vreau să mă adresez lui Pavel Postică și să-l atenționez că ceea ce face el este inadmisibil și că toate astea nu vor trece așa, pur și simplu. Dacă astăzi el se consideră protejatul puterii, trebuie să știe că după el vor veni…. Sunt niște fapte extrem de grave și nu vor rămâne fără urmări”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai spus că, acum trei săptămâni, același Pavel Postică, le-a spus membrilor CEC că Marina Tauber trebuie retrasă din cursă, însă atunci nimeni nu l-a susținut.

Publicitate

Amintim că fosta deputată a Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, a depus o sesizare la Inspectoratul de Poliție Bălți, în care a solicitat oamenilor legii să verifice cheltuielile candidatei Partidului „Șor” al Primăria Bălți Marina Tauber în campania electorală pentru alegerile locale.

Arina Spătaru o acuză pe Marina Tauber că nu a raportat la CEC cheltuielile suportate pentru cazarea unor specialiști în domeniul politic și activiști într-o tabără din Bălți și nu a declarat banii pe care i-a scos din buzunar pentru prânzurile oferite observatorilor partidului „Șor” în ziua alegerilor. Informații despre primul caz în care nu ar fi fost declarate cheltuielile, fosta deputată spune că le-a identificat într-o investigație jurnalistică.

Inspectoratul de Poliție Bălți confirmă că a înregistrat în dimineața din 29 noiembrie cererea depusă de către ex-deputata Platformei Demnitate și Adevăr Arina Spătaru împotriva candidatei Partidului „Șor”, la Primăria Bălți, Marina Tauber.

Solicitată de AGORA, purtătoare de cuvânt a IP Bălți, Eugenia Molceanov, a spus că nu deține informații despre polițistul căruia i-a fost repartizat acest caz, dar a precizat că „cererea urmează a fi examinată”.

Amintim că secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), tot el ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a admis că Marina Tauber ar putea fi retrasă din cursa electorală pentru fotoliul de primar de Bălți, dacă vor fi prezentate probe ce ar demonstra o eventuală finanțare ilegală a campaniei electorale.

Anterior, Marina Tauber a scris pe pagina sa de Facebook că Nicolai Grigorișin urmează să se retragă din campanie, pentru ca ea să fie scoasă din cursă, iar Boris Marcoci să ajungă primar la Bălți. Un alt scenariu enunțat a fost nemijlocit excluderea Marinei Tauber din cursa pentru „capitala de nord” a țării.

AGORA menționează că, potrivit datelor prezentate de CEC, în urma primului tur, Marina Tauber s-a clasat pe locul întâi cu 47,93% din sufragii, fiind urmată la o distanță majoră de candidatul independent, Nicolai Grigorișin, care a acumulat 20,93%. Pe locul trei s-a clasat candidatul socialiștilor și comuniștilor, Alexandr Nesterovschi, care a obținut 14%.

Prin urmare, la data de 5 decembrie curent, la Bălți urmează să se desfășoare turul doi al alegerilor pentru funcția de primar.

Vezi și: Alaiba, după ce Tauber a acuzat PAS că pregătește excluderea ei din cursa pentru Primăria Bălți: „Ar trebui să se retragă”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal