CEC cere anularea Marinei Tauber din cursa electorală pentru șefia municipiului Bălți. Ea este acuzată că a cheltuit bani nedeclarați

CEC cere anularea Marinei Tauber din cursa electorală pentru șefia municipiului Bălți. Ea este acuzată că a cheltuit bani nedeclarați

Comisia Electorală Centrală a cerut scoterea candidatului Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți. Marina Tauber este acuzată că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare. Aceste încălcări au determinat membrii CEC să voteze pentru.

UPDATE 20.52 Hotărârea a fost aprobată cu șase voturi pro, din cele 8.

Raportul CEC recomandă anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală de la Bălți

Publicitate

UPDATE 20.25 „Partidului Șor i-a fost aplicată sancțiunea sub forma de avertisment în valoare de 9.049 de lei. Se rezultă faptul că la Dumbrava Albă au fost cazate persoanele simpatizante ale Partidului Șor. Bonurile fiscal arată că au fost livrate bucate în valoare de 152.000 de lei, cu o marjă de eroare de 2.000 de lei. Potrivit sesizărilor poliției, acele servicii au fost achitate de Svetlana Popan, care e donator al Partidului Șor și angajat al formațiunii. Se constată depășirea plafonului permis de CEC cu minim 9.000 de lei. Din materialele probatorii, se dovedește faptul că s-a organiza alimentarea simpatizanților în interesul candidatului, fără ca banii să fie indicați în raportul financiar”, a declarat Pavel Postică, vicepreședintele CEC.

Marina Tauber spune, în replică, că a fost martora unui spectacol ieftin.

„Până nu este expusă nicio decizie finală judecătorească, Marina Tauber din partea Partidului Șor sunt candidat, primar care deja a câștigat și sunt sigură că în zilele apropiate nu că o să confirmăm votul din 21 noiembrie, dar o să dublăm rezultatul nostru”

UPDATE 18.46 Comisia Electorală Centrală anunță o pauză de 40 de minute.

UPDATE 18.13 Martorul, directorul departamentului de catering a SRL-ului, a confirmat, în fața membrilor CEC, numărul de telefon de la care a primit comanda pentru livrările de mâncare.

„La mine nu s-a adresat nimeni din numele Partidului Șor, nu s-a legitimat nimeni de acolo. A fost doar o solicitare, că iată avem o cantitate de mâncare ce trebuie livrată de două ori pe zi. Nu s-a discutat la ce partid se duce mâncarea”, a povestit șeful pe vânzări al SRL-ului, la ședința CEC.

UPDATE 17.47 Acum este audiat directorul SRL-ului care ar fi prestat prestat servicii de alimentare contra bani cash.

„Da, într-adevăr am livrat prânzuri la destinația Dumbrava Albă. Noi primim comenzi pe viber. Eu nu am avut contact cu nicio persoană, încasările le primea administratorul. Noi nu am avut niciun contract. În urma verificărilor de la poliție, au fost arătate toate bonurile de casă și în jur de 152.000 de lei am primit.”

„În perioada 25 octombrie - 21 noiembrie, un serviciu de catering a prestat servicii de alimentare pentru simpatizantii Șor care au asigurat activități electorale de agitație, în susținerea Marinei Tauber. Serviciile de catering livrau mâncare după un meniu bine stabilit. Achitarea se efectua în numerar. Sumele cheltuite sunt în mărime de 152.000 de lei”, a explicat Pavel Postică, vicepreședintele CEC.

De cealaltă parte, Tauber neagă acuzațiile. Ea afirmă că Partidul Șor nu are cum să își asume cheltuielile pentru necesitățile simpatizanților.

Cât ședința CEC are loc, în fața instituției, susținătorii Marinei Tauber au organizat o manifestație, în semn de suport.

În această seară, membrii CEC trebuie să ia o decizie în privința Marinei Tauber, candidata Partidului Șor, care urmează să participe în turul final al alegerilor din 5 decembrie, pentru șefia municipiului Bălți.

VEZI ȘI: La Bălți va avea loc turul II al alegerilor! Marina Tauber a acumulat aproape 50% din voturi

Astăzi, la amiază, candidata Partidului Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber și-a chemat susținătorii la un protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC). Într-o adresare video pe rețelele de socializare, Tauber susține că ar urma să fie scoasă din cursa electorală la indicațiile conducerii țării.

Anterior, în dimineața zilei de 1 decembrie și liderul formațiunii, Ilan Șor a declarat că un membru CEC face presiuni asupra Comisiei pentru a o scoate pe Tauber din cursa electorală de la Bălți. Totodată, în cadrul unei emisiuni televizate, întrebat despre posibilitatea de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți, viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a admis că un asemenea scenariu s-ar putea întâmpla.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal