Iosif are o nouă amantă, pe scena Teatrului „Eugene Ionesco”. Interviu cu actrița Tinka Fox (FOTO)

Iosif are o nouă amantă, pe scena Teatrului „Eugene Ionesco”. Interviu cu actrița Tinka Fox (FOTO)

Spectacolul care a cucerit inimile a mii de spectatori pe scena Teatrului National „Eugene Ionesco” - Iosif și Amanta sa” - revine, într-o nouă formulă. Rolul central l-a preluat cu multă demnitate și patos artistic actrița Tinka Fox (Ecaterina Mardari), iar noi am provocat-o la un interviu despre asta. Cum a luat provocarea acestui rol și de ce trebuie să vii să vezi spectacolul, află în cele ce urmează.

Emoții greu de redat în cuvinte

„Propunerea a venit din partea directorului Petru Vutcarău și a fost o mare bucurie pentru mine. Cu Petru Vutcarău am colaborat pentru prima dată (dar, sper, nu ultima) și a fost o plăcere să lucrez într-o altă cheie artistică. Am văzut acest spectacol de la lansare și mi-a plăcut tot timpul și veneam mereu să-l revăd, dorindu-mi măcar pe o singură clipă să fiu și eu în acest rol - Marta - jucat excelent de colega mea, Mihaela Strâmbeanu. Tot timpul am susținut ideea că în viață trebuie să-ți dorești cu adevărat ceva, să crezi în acest lucru și asta se va întâmpla.”

Publicitate

Am jucat spectacolul, pentru mine a fost o adevărată premieră cu emoții greu de redat prin cuvinte. Am jucat cu mare, mare plăcere alături de colegii mei de facultate, cu care am împărțit aceeași scenă timp de patru ani: Maxim Chiriac (Iosif) și Doina Arvat (Any).

Tinka Fox, actriță

Autor:

Poți vedea spectacolul pe 5 decembrie cu BILETE online AICI.

Cine joacă mai bine?

„Nu mi-a fost frică niciodată de comparația jocului meu cu rolul făcut anterior de Mihaela Strâmbeanu. Atâta timp cât ești comparat cu oameni de valoare, cum este Mihaela Strâmbeanu, pentru mine este o deosebită onoare. Întotdeauna am ținut cont să pornesc rolul, personajul de la mine, cu propriile senzații, stări, emoții. Astfel mi-am ascultat sufletul mi-am dat frâu liber emoțiilor și m-am scăldat cu tot dragul în acest material deloc ușor”, ne spune actrița, întrebată fiind dacă nu-i este frică de comparația „cine joacă mai bine?”.

„Am fost copleșită de emoții să am atâta lume deosebită alături de mine.”

Tinka Fox, actriță

Autor:

...

„Fiecare rol nou e o provocare și te ajută să crești pe plan profesional. Prin acest rol am așteptări să-mi descopăr noi forme de expresie artistice. Dragi spectatori, teatrul este locul ideal pentru întâlniri. Hai să ne vedem la teatru. Eu vă aștept cu mare drag.”

Tinka Fox, actriță

Autor:

...

La Teatrul Național Eugene Ionesco mai ai în această săptămână:

Vineri, 3 decembrie, ora 18:30 - O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN de Helmut PESCHINA. #comedie +15; Regia: Sergiu CHIRIAC

Sâmbătă, 4 decembrie, ora 18:30 - ARTA CONVIEȚUIRII. #comedie +16 de Yasmina Reza; Regia: Petru Vutcărău

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal