Magistrații i-au permis șefului Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, cercetat pentru îmbogățire ilicită, să părăsească țara

Magistrații i-au permis șefului Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, cercetat pentru îmbogățire ilicită, să părăsească țara

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana i-au permis șefului Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, cercetat pentru îmbogățire ilicită, să părăsească țara, în scopuri medicale. Decizia a fost luată în urma admiterii cererii depuse de acesta.

Mai mult, prin aceeași încheiere, judecătorul de instrucție a obligat procurorul să restituie învinuitului pașaportul.

„Procurorii anticorupție consideră încheierea judecătorului de instrucție ca fiind neîntemeiată, ținând cont de faptul că, în cadrul ședinței de judecată nu au fost prezentate careva acte justificative care să confirme necesitatea unei consultații medicale/intervenții peste hotarele țării, motiv pentru care decizia magistraților va fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Publicitate

Amintim că șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, la domiciliul căruia au fost efectuate percheziții în dimineața zilei de marți, 9 noiembrie, a fost reținut pentru 72 de ore, în aceeași zi. Pe numele lui este intentat un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. La 11 noiembrie curent, în privința acestuia a fost dispusă aplicarea măsurii de arest la domiciliu.

Igor Popa s-a remarcat şi a intrat în atenția opiniei publice în perioada guvernării comuniste, când a instrumentat sau a participat, în calitate de șef al Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepționale din cadrul PG, la efectuarea urmăririi penale în mai multe dosare penale deschise pe numele persoanelor care erau împotriva guvernării lui Voronin.

Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reținerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie.

Anterior, pentru ZdG, Igor Popa spunea că nu are „niciun regret” în privința dosarelor instrumentate de-a lungul carierei. „Toate acțiunile au fost perfect legale. Dacă ar fi fost altfel, nu aş fi ajuns la 17 ani de lucru în procuratură. Oricare ar fi dosarele, şi 7 aprilie, oricare, nu am ce să-mi reproşez. Toate acţiunile au fost legale”, ne-a replicat Igor Popa.

Popa face carieră în sistem din 1999, când a fost numit anchetator în Procuratura sectorului Râşcani, mun. Chişinău. Ulterior, acesta a avansat până la funcțiile de procuror pentru misiuni speciale din cadrul PG, procuror al sect. Râşcani și procuror-interimar al mun. Chișinău.

În 2016 Igor Popa a candidat la fotoliul de procuror general, concursul a fost însă câștigat de Eduard Harunjen.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal