Maia Sandu, despre scandalul în care a fost implicată Avocata Poporului: „Răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare”

Maia Sandu, despre scandalul în care a fost implicată Avocata Poporului: „Răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare”

Președinta Maia Sandu a comentat scandalul în care a fost implicată Avocata Poporului, Natalia Moloșag, susținând că răspunsurile acesteia la suspiciunile apărute în spațiul public nu au fost convingătoare. Totodată, șefa statului a ținut să precizeze că nu a cunoscut-o personal pe aceasta.

„În primul rând, vreau să fac o precizare.Eu nu am avut ocazia să o cunosc pe dna Moloșag, chiar dacă m-a reprezentat într-un caz, dar eu fiind în acestă luptă politică, am avut multe situații în care am avut nevoie de avocat în luptele cu oponenții mei politici, în unele situații avocații erau angajați de echipa de campanie sau de partid, în cazul ăsta eu nu am cunoscut-o nici până și nici după”, a declarat șefa statului în cadrul „Ediției Speciale” de la TVR Moldova.

Sandu susține că răspunsurile Nataliei Moloșag la suspiciunile apărute în spațiul public asupra integrității sale și a rolului fostului ei client în instituția pe care o conduce, nu au fost convingătoare.

Publicitate

„Din ce am văzut eu, răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare și nu pot să spun exact ce s-a întâmplat acolo și dacă a avut dreptate sau dacă nu a avut dreptate, am văzut clar că răspunsurile la suspiciuni nu au fost convingătoare. Ce s-a întâmplat după, a fost un val de critici, care nu a mai lăsat timp și loc ca lucrurile să se analizeze și ca să nu fie o atitudine superficială, deci lucrurile s-au întâmplat foarte repede, valul a venit foarte mare, omul și-a dat demisia, și cu asta s-a terminat. În ce măsură este vinovată, nu este vinovată, deja nu mai interesează pe nimeni, din păcate”, a menționat Sandu.

Potrivit șefei statului, acest caz relevă și un alt motiv pentru care multe persoane refuză să vină în funcțiile publice, pe lângă lipsa unor salarii decente.

„Eu vreau să vă spun un lucru, cele două principale motive din care oamenii refuză să vină în instituțiile publice atunci când sunt curtați sau invitați, sunt salariile, oamenii spun că au salarii mai mari în altă parte și nu își pot permite să vină într-o funcție publică cu un salariu mai mic și doi linșajul public, și foarte mulți oameni spun că nu vor să vină, și pentru o greșeală sau o suspiciune de greșeală sau pentru ceva ce s-a întâmplat acum 30 de ani, să fie linșați în public”, a punctat președinta Maia Sandu.Amintim că, Avocata Poporului, Natalia Moloșag și-a prezentat astăzi demisia din funcție astăzi dimineață, deși la 1 decembrie anunțase că va pleca din funcție doar după ce organele de drept vor finaliza controlul inițiat de ea în cadrul instituției.

Natalia Moloșag s-a trezit în centrul unui scandal, după ce în spațiul public au apărut informații că în cadrul instituției pe care o conduce, activează un fost client de-al ei, condamnat penal pentru proxenetism, care fără a fi angajat oficial, are acces la datele instituției.

Ca urmare a apariției acestor informații, 96 de organizații ale societății civile, au cerut explicații publice de la Avocata Poporului, în legătură cu prezența lui Dumitru Godorog în activitatea instituției.

Avocata Poporului a calificat informațiile apărute în public drept „calomnioase” și susține că aceasta au început a apărea după ce a inițiat un control în vederea reformării instituției și să dispună inventarierea patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, unde s-ar fi descoperit mai multe ilegalități admise de fosta conducere, cât și de unii colegi de breaslă.

Menționăm că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cea care i-a oferit votul de încredere în Parlament, de asemenea i-a cerut demisia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal